4. Kıbrıs Rakı Festivali kapsamında 8 Mayıs’ta basın mensuplarına yönelik olarak bir tanıtım gecesi düzenlendi. Basının yoğun ilgi gösterdiği festival tanıtım gecesinde, festival boyunca rakı severleri bekleyen etkinliklerin detayları paylaşıldı.

Türkiye’nin lider rakı markası Yeni Rakı ve kendine has lezzetiyle rakı severlerin tercihi olmayı sürdüren Tekirdağ Rakısı sponsorluğunda, Eski Girne Limanı ve Çevresini Koruma Derneği işbirliği ile “4. Kıbrıs Rakı Festivali”, 16-23 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalin tanıtımını yapmak için basın mensuplarıyla özel bir gecede biraraya gelen Yeni Rakı ve Tekirdağ Rakısı’nın üreticisi Mey İçki’nin Uluslararası Pazarlama Müdürü Serra Paçacı, festivalin detaylarını basın mensuplarıyla paylaştı.

Tanıtım gecesinde konuşan Serra Paçacı, bu yıl dördüncüsü düzenlenen Rakı Festivali’nin, Kıbrıs’ta artık geleneksel hale geldiğini ve her geçen yıl daha da büyük ilgi gördüğünü ifade ederek “Kıbrıs Rakı Festivali’ne duyulan ilgi, Mey İçki olarak bizleri her yıl daha da iyi bir organizayon yapma yönünde motive ediyor. Festivalin ada halkının yanı sıra turistlere de muhabbet, lezzet, eğlence dolu unutulmaz zamanlar yaşattığını gözlemlemekten büyük mutluluk duyuyoruz” dedi. Paçacı ayrıca en az 500 yıllık bir tarihi içinde barındıran rakının, Kıbrıslılar’ın vazgeçilmezleri arasına girmesinden duydukları memnuniyeti de dile getirdi.

4. Kıbrıs Rakı Festivali’nin basına tanıtım gecesinde bu yıl festival kapsamında bulunan etkinlikler ve süprizler hakkında da basın mensuplarına bilgiler verildi. Kıbrıs Rakı Festivali kapsamında, 16-23 Mayıs tarihleri arasında Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa’da anlaşmalı mekanlarda düzenlenecek özel etkinlikler ile rakı severleri yine tadına doyulmaz lezzet, muhabbet ve eğlence bekliyor olacak.

Festivalin özel etkinlikleri arasında, Türkiye’de büyük popülerliğe sahip olan ve renkli kişiliğiyle tanınan Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, Anason Orkestrası ve fasıl ekibinin performanslarının yanı sıra, NTV’de yayınlanan yemek programıyla birçok farklı kesimin beğenisi kazanan, aynı zamanda Kıbrıslı olan Refika Birgül’ün “Kıbrıs Havasında Farklı Mezeler” isimli workshop’u dikkat çekiyor.

Kıbrıs Rakı Festivali’nin 23 Mayıs’ta Girne Limanı’nda düzenlenecek kapanış etkinliğinin yıldızı ise, hayran kitlesini her geçen gün artırmaya devam eden popüler sanatçı Gökhan Türkmen olacak.
4. Kıbrıs Rakı Festivali ile ilgili detaylı bilgi edinmek için www.facebook.com/kibrisrakifestivali ve www.twitter.com/kibrisrakifest takip edebilebilir.
 
Editör: TE Bilisim