Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında olay yeri ve hastanelerde yaşamını yitiren 21 kişinin cenazeleri, otopsi yapılmak üzere Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na getirildi. Hastanelerde yakınlarına ulaşamayan bazı vatandaşlar da bilgi alabilmek için kurum önüne geldi. Öte yandan çevik kuvet ve bazı sivil polislerin de kurum içi ve dışında önünde güvenlik önlemi aldığı görüldü.
İSTANBUL VALİSİ VASİP ŞAHİN'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Vasip Şahin ilk verdiği bilgide, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurmuştu. Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirildi.

Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır" dedi.

Öte yandan havaalanında başka teröristlerin de olma ihtimalinin değerlendirildiği belirtildi.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN SALDIRI SONRASI TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı devletin zirvesiyle birlikte yakinen takip ederek yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, iftar sonrasında gelen patlama haberinin ardından, Başbakan Binali Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda bir toplantı yaptı. Terör saldırısına ilişkin gelişmelerin sıcağı sıcağına takip edildiği toplantıda Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da hazır bulundu.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM İSTANBUL'DA

Yapılan değerlendirme neticesinde Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan ile birlikte Ankara'dan İstanbul'a geldi.







Editör: TE Bilisim