Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Karaatmaca: “20 binin üzerinde sayaçla başladığımız işbirliğini, bu protokolle birlikte 50 binin üzerine taşıyoruz. Tüm bu yatırımlar topluma avantaj olarak geri dönecektir”

KIB-TEK Müdürü Gürkan: “Bu protokol kurumumuza maliyet anlamında önemli bir avantaj sağlayacaktır. Ayrıca uzaktan erişim ile tüketicinin hizmet kalitesi gelişim gösterecektir.”

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu ile Kuzey Kıbrıs Turkcell arasında ‘Uzaktan Sayaç Yönetim Sistemi’ ihalesi protokolü imzalandı.
Protokol imza törenine Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu (KIB-TEK) Müdürü Mehmet Salih Gürkan, Müdür Muavini Ahmet Dargın, Proje Sorumlusu Saffet Aşıksoy, Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Barış, Satış ve Müşteri İlişkileri Genel Müdür Yardımcısı Ali Han Sarıcalı ile diğer yetkililer ve uzmanlar katıldı.
Kuzey Kıbrıs Turkcell lehine sonuçlanan ihalenin ardından, 33 bin sayacın daha GPRS teknolojisi ile ‘Uzaktan Sayaç Yönetim Sistemi’ne entegre edilmesi için önemli biradım daha atıldı.

“Toplumsal fayda adına önemli”

Kuzey Kıbrıs Turkcell Genel Müdürü Aybars Karaatmaca, protokol imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, 5 yıldır 20 binin üzerinde sayacın yine Kuzey Kıbrıs Turkcell’in teknoloji desteği ile yönetildiğini belirtti.
Karaatmaca, iki önemli kurumun yıllar öncesine dayanan bir işbirliği olduğunu belirterek, “Son 5 yıldır Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’na teknoloji desteği veriyoruz. Bu destek, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in 15 yıldır devam eden yatırımlarının sonucudur” dedi.
KIB-TEK ile işbirliğinin toplum yararına önemli sonuçlar doğuracağını anlatan Aybars Karaatmaca, “Mobil teknolojinin getirdiği avantajlar sayesinde, hiçbir erişim sorunu yaşanmadan, sayaçların uzaktan yönetimi anlamında önemli bir sonuç üretilecek” şeklinde konuştu.
Karaatmaca sözlerini şöyle sürdürdü:
“20 binin üzerinde sayaçla başladığımız işbirliğini, bu protokolle birlikte 50 binin üzerine taşıyoruz. Artık 50 bin sayaca uzaktan erişim mümkün olacak; kaçakların önlenmesi, zamandan ve maliyetten tasarruf yönünde ciddi mesafe alınacak. Tüm bu yenilikler, topluma avantaj olarak geri dönecektir. Bu önemli yatırıma ortak olmaktan mutluluk duyuyor, teşekkür ediyoruz.”

‘Hizmet kalitesi artacak’

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Müdürü Mehmet Salih Gürkan da konuşmasında, sistemi “mekanik sayaçtan elektronik sayaca dönüştürme” yönünde çalıştıklarını belirtti.
“Sayaçların haberleşmesi son derece önemlidir” diyen Gürkan, GSM sistemlerinin uygun maliyet ve teknoloji avantajı nedeniyle tercih edildiğini söyledi.
“Son ihalemizde en uygun maliyetle Kuzey Kıbrıs Turkcell öne çıkmıştır” diyen Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bu protokol kurumumuza maliyet anlamında önemli bir avantaj sağlayacaktır. Ayrıca uzaktan erişim ile tüketicinin hizmet kalitesi gelişim gösterecektir. Sayaçlar uzaktan okunacak, kesilip bağlanması gerekirse uzaktan yapılabilecektir. Fatura bilgilerini de uzaktan yönetme ve bilgilendirme imkanına sahip olacağız.”
 
Editör: TE Bilisim