LTB’den yapılan açıklamaya göre, Harmancı okulda yaptığı konuşmada, belediyenin çalışmaları ve belediye başkanlığı vizyonuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Harmancı, “Ben seçileceğimde LTB’yle ilgili yol,kaldırım, köprü vs. sözü vermedim ama çok iyi yöneteceğimi söyledim. Personel sayısını düşürdük, bütçedeki açıkları azalttık, belediyeyi sistemli ve uygulanabilir- denetlenebilir programlarla yönetmeye başladık” dedi.

Harmancı, “Eğer bir yolu dürüstlükten taviz vermeden yürürseniz, baskı altında dahi olsa sistem ve disiplinden taviz vermezseniz bir gün mutlaka hedefe varırsınız” ifadesini kullandı.

Üniversiteyi bitirdikten sonra okuduğu meslek olmamasına rağmen turizm sektöründe çalıştığını ve turizm sektöründeki çalışmayla hayatını idame ettirdiğini kaydeden Harmancı, “Hayatta hiçbir işi yapmaktan çekinmeyin. Bu yolda bazı yenilgiler veya kesintiler olabilir ama mücadele etmekten korkmayın. Kendi emeğiniz ve bilginizle onurlu olarak yapılan her iş iyidir ve yaptığınız işten de her zaman gurur duymalısınız.” tavsiyesinde bulundu.

“3 ÖNEMLİ PROJEYLE LEFKOŞA’NIN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK”

LTB’nin paylaşım mutfağı, 15 gün sonra hizmete girecek sığınma evi gibi projeleri gerçekleştirmekte olduğunu kaydeden Harmancı, engellilerin taşınması için maraton geliriyle araç aldıklarını kaydetti.

Harmancı, önümüzdeki aylarda çalışmalarına başlanacak Ecvet Yusuf Caddesi Yenileme Projesi, Surlariçi Yayalaştırma Projesi ve Atatürk Öğretmen Akademisi yakınlarında yapılacak Açık Pazar Projesi’nin tamamlanmasıyla Lefkoşa’nın çehresinin değişeceğini vurguladı.

“BİNANIN TEMELLERİNİ SAĞLAMLAŞTIRDIK. ARTIK ÜST KATLARA DOĞRU ÇIKMA ZAMANI”

LTB’yi ekonomik olarak sürdürülemeyecek kadar kötü bir durumda devraldıklarını, uyguladıkları mali disiplin ve tasarruf tedbirleriyle her geçen gün iyiye doğru bir ivme yakaladıklarını kaydeden Harmancı, “Fakirken fakir gibi davrandık ama daha iyi günler için zemin oluşturduk, Lefkoşalı’ya her geçen gün daha iyi hizmet vermeye başladık. Çöken binanın temellerini sağlamlaştırdık artık üst katlara doğru çıkma zamanımız geldi” dedi.

“GELİN VE KATILIMCI OLUN”

Mehmet Harmancı, gençlerle ilgili, tüm kesimleri kapsayacak ve gençlerin söz hakkının olduğu kararlar ürettiği bir “Gençlik Meclisi” oluşturduklarını söyledi.

Bandabuliya içinde de bir “Gençlik Merkezi Projesi” olduğunu belirten Harmancı, salondaki gençlere yönelik “Gençlik farklı yönlerden kendini geliştirmeli. Biz gençleri şehrin bir parçası olarak görüyoruz ve onlara daha da katılımcı olacakları alanlar yaratmaya çalışıyoruz. Gelin ve bu çalışmalara aktif şekilde katılın” çağrısı yaptı.

Editör: TE Bilisim