DP Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajında,  Kurtuluş  Savaşı’nın cumhuriyet ile taçlandırıldığı gün ve Türk tarihinin en önemli dönüm noktası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanının 93. yıl dönümünü bu yıl da büyük bir coşku ile kutladıklarını kaydetti.

Denktaş, 19 Mayıs 1919’da Atatürk’ün Samsun’a çıkarak milli mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde de “Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan edip, armağan ettiği cumhuriyetin, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değer olduğunu vurguladı.

Denktaş mesajında şu ifadeleri kullandı:
“Cumhuriyetin 93. yılını kutladığımız bu günlerde, Kıbrıs Türk halkı olarak bizlerde ana vatan Türkiye Cumhuriyeti’nin izinde, Atatürk’ün ilkeleri ışığında özgürlük ve bağımsızlık için mücadele vererek, ikinci bağımsız Türk devletini kurmanın onurunu bir kez daha yaşamakta, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla bir kez daha anıyor, Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhuriyet Bayramı’nı yürekten en kalbi sevgilerimizle kutluyoruz.”

Editör: TE Bilisim