Yeniboğaziçi bölgesinde ormanlık alan içerisinde bir çukurda gömülü olarak bulunan ve zehirlenerek öldürüldüğü iddia edilen Ahmet Aybak cinayetinde karar açıklandı.

İbrahim Maraşlı cinayetten 25 yıl, Ilhan Tuncay ise cinayete yardımcı olmaktan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

İbrahim Maraşlı ve İlhan Tuncay 3 yıldır hükümsüz olarak cezaevinde yatıyordu. Verilen kararın ardından gerekli prosedürlerin tamamlanmasıyla İlhan Tuncay'ın tahliye olması bekleniyor.

CİNAYET NASIL OLMUŞTU?

Türkiye’den KKTC’ye gelip para karşılığında cinayet işleyen tetikçi Ahmet Aybak’ın, 8 yıldır tehditle para sızdırdığı azmettirici tarafından zehirlenerek öldürüldüğü ortaya çıktı. Aymak’ın cesedi 8 yıllık cinayeti aydınlattı.

Film gibi olay KKTC Girne Boğaziçi ormanlık alanında kimliği belirsiz bir kişinin 2 metrelik çukurda kireçlenmiş vaziyette ölü bulunmasıyla ortaya çıktı. Ceset üzerinde bulunan bir pansiyonun anahtarından yola çıkan polis, öldürülen kişinin Ahmet Aybak (39) olduğunu tespit etti. Aybak’ın çevresini araştıran polis, oto galeri sahibi İbrahim Maraşlı’ya (45) ulaştı. Çelişkili ifadeler veren Maraşlı, ölü bulunan Aybak’ı zehirlediğini ve cesedi Mustafa İlhan Tuncay (42) isimli öğretmen arkadaşıyla kireçleyerek gömdüğünü itiraf etti. İbrahim Maraşlı cinayet nedenini şöyle anlattı:

Ahmet Aybak İstanbul’da oturuyordu. Kendisiyle tetikçi olarak anlaştım. 2006’da KKTC’ye gelip Ahmet Girgin’i öldürdü. Anlaştığımız parayı vermeme rağmen 8 yıl boyunca ‘cinayeti itiraf edeceğim’ diyerek benden para kopardı. Bu durumdan bunaldığım için de bir plan hazırlayıp Aybak’tan kurtulmaya karar verdim. Para vereceğimi söyleyerek yanıma çağırdım. İçeceğine zehir koyarak onu öldürdüm.”

İbrahim Maraşlı’nın daha önce Ahmet Girgin cinayetinden tutuklandığı ancak delil yetersizliğinden serbest kaldığı öğrenildi. Maraşlı ve cinayetin ardından kendisine yardım eden suç ortağı öğretmen Mustafa İlhan Tuncay, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.
Editör: TE Bilisim