Bayındırlık Çevre ve Kültür Bakanı Kutlu Evren, ülkedeki orman varlığının çoğalmasını, ülke geleceğine yapılan en büyük yatırım olarak gördüklerini söyledi.
Bakanlığa bağlı Orman Dairesi Müdürlüğü ile Kıbrıs Türk Petrolleri Limited (K-PET) arasında protokol imzalandı.
Protokol çerçevesinde K-PET, Çınarlı Köyü sınırları içerisinde “40.Yıl Hatıra Ormanı” adı altında 25 hektarlık alana yaklaşık 40 Bin fidan dikimi yapacak. K-PET, ayrıca protokol gereği 10 yıl boyunca fidanların silvi kültür bakımını da üstlenecek.
Bakanlıkta gerçekleşen imza töreni öncesi konuşan Bakan Kutlu Evren, bu yıl ortaya koydukları 750 Bin fidan dikimi ile birlikte özel müteşebbis ve kurumların da yaptığı katkıların bu hedefi daha da güçlendirdiğini söyledi.
40 Bin fidan ekmenin önemli bir girişim olduğu vurgulayan Evren, bundan sonraki süreçte başka kurumlarla da protokoller yapılacağını ifade ederek, kurum ve kuruluşlara fidan ekimi kampanyalarına katılmaları konusunda çağrıda bulundu.
Ülkedeki orman varlığının çoğalmasını, ülke geleceğine yapılan en büyük yatırım olarak gördüklerini ifade eden Evren, yaşanabilir bir çevrenin ormanların gelişip artmasıyla mümkün olabaliceğini belitti.

ARAT: “DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
K-PET Genel Müdürü Cem Arat da konuşmasında yapılan işbirliği nedeniyle Bakanlığa ve Orman Dairesine teşekkür etti.
Arat, 40.yıllarında imaj kampanyası çerçevesinde bu projeyi hayata geçirdiklerine vurgu yaparak, halkın da büyük desteği ile hatıra ormanını hayata geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Arat, K-PET olarak bundan sonraki süreçte de ağaçlandırma faaliyetlerine katkı yapmayı sürdüreceklerini söyledi.
Protokol imza töreninde Müsteşar Gürkan Kara, Orman Dairesi Müdürü Cemil Karzaoğlu, Özel Kalem Müdürü Muslu Akgüney ile K-PET Yönetim Kurulu Üyeleri Mete Boyacı ve Okan Hacıali de hazır bulundu.

Editör: TE Bilisim