Sucuoğlu, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu (TUTAP) Başkanı Fikret Yıldız’ı kabul etti.

Turizm Bakanlığı’nda saat 10.00’da gerçekleşen kabulde, Türkiye Turizm ve Tanıtma Platformu’nun KKTC’deki temsilcisi Hasan Tertemiz de hazır bulundu.

SUCUOĞLU: “2016’NIN YİNE TÜRKİYE’DE KUZEY KIBRIS YILI OLMASINI İSTİYORUZ”

Turizm Bakanı Faiz Sucuoğlu görüşmede yaptığı konuşmada, KKTC turizminin kültürel açıdan tanıtımının bir ayağının Avrupa, diğer ayağınınsa Türkiye olduğunu söyledi.

Ortak bir projeyle KKTC imajının daha büyük ve geniş kitlelere ulaşacağına inandığını belirten Sucuoğlu, TUTAP’la sıkı bir çalışma içine gireceklerini, 2016 yılında da Türkiye’de yine “Kuzey Kıbrıs Yılı” olmasını istediklerini söyledi.

Turizm açısından henüz hedefledikleri yerde olmadıklarını da kaydeden bakan Sucuoğlu, tanıtımın TC ayağına daha fazla önem vermek gerektiğinin de altını çizdi.

YILDIZ: “KKTC’NİN TC’DE YETERİNCE TANINMAMASINI HAYRETLE KARŞILIYORUZ”

TUTAP Başkanı Fikret Yıldız da, Türkiye ile KKTC ilişkilerinin iç içe olmasına rağmen KKTC’nin Türkiye’de yeterince tanınmamasını hayretle karşıladıklarını söyledi.

Yıldız, KKTC’yi de Türkiye’de başlatılan “Dünya Mirası Türkiye Tanıtım Projesi”nin içine dâhil edip bu şekilde tanıtmaya çalışacaklarını ifade etti.

TERTEMİZ

TUTAP’ın KKTC’deki temsilcisi Hasan Tertemiz ise tanıtımın ardından ülkeye gelenleri de memnun etmenin önemli olduğuna vurgu yaptı ve KKTC’nin sadece kumarhanelerden ibaret olmadığını göstermek gerektiğini söyledi.
Editör: TE Bilisim