Sosyal Demokrat Parti (SDP), bakanlıkların harcama kalemlerinin Cumhurbaşkanlığı seçimlerine yönelik harcanmaya devam ettiğini savunarak, 2015 Mali Yılı bütçesinin yıl sonunu bulamayacağını öne sürdü, hükümeti eleştirdi.

SDP Başkanı Tözün Tunalı yazılı açıklamasında, koalisyon hükümetini oluşturan partilerin “hükümetçilik” oynanmaya devam ettiğini savunarak, “İki parti iki ayrı cumhuriyet yöntemi ile hükümetin sonunun ne olacağını hep birlikte göreceğiz. Tutarsızlıkların faturası maalesef halkımıza kesilmeye devam ediyor” dedi.

Tunalı, SDP olarak CTP-BG/DP-UG koalisyon hükümetinin 24 sayfalık protokolünü yakından incelediklerini ve protokolde halka verilen sözlerin hiçbirinin yaşama geçmediğini gördüklerini savundu.

Meclis’te muhalefet görevi verilen partilerin de hükümeti yeterli derecede denetleyemediğini savunan Tunalı, hükümetin protokolde ortaya koyduğu yasa değişikliklerini 2 yıl geçmesine rağmen başlatmadığını, Meclis’e devamsızlıkların her geçen gün arttığı ve komitelerde yasalarla ilgili toplantıların olmadığının gözlemlendiğini iddia etti.

Tunalı, halka verilen sözlerin tutulmadığını savunarak bu tutumu eleştirdi ve hükümet protokolünde yer alan maddelerden bazılarını örnek olarak gösterdi. Tunalı, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Meclis’te devamsızlıkları artırdığını da savundu. 
Editör: TE Bilisim