Sosyal Riskleri Önleme Vakfı, 2012 Sığınma Evi Raporunu açıkladı. Rapora göre, 120 kadın ve beraberindeki çocuklara sosyal, psikolojik ve hukuksal destek verildi.

Sosyal Riskleri Önleme Vakfı tarafından yapılan açıklamaya göre, 2012 yılında  37 kadın ve 11 çocuk Sosyal Riskleri Önleme Vakfı Sığınma Evi’nde kaldı.

Bunlardan 13 kadın ve beraberindeki 5 çocuk için şiddetten uzak yeni yaşamlar kurulurken, 3 kadın çocuklarının velayetini alarak eşlerinden boşandı, 8 kadın ise düzenli işe girdi.

Moldavyalı bir kadının çocuğu ile ülkesine dönmesine destek veren Vakıf tarafından, ailesi olmayan 2 kadının tedavi süreçlerinde sığınma evinde bakımı sağlandı.

Düzenli olarak 10 aileye yiyecek, giyecek ve eşya yardımı yapılan 2012 yılı içerisinde  28 aileye de ihtiyaçları doğrultusunda  yiyecek ve giyecek desteği  verildi.

2012 ders yılında 16 öğrenci, 5 gönüllü öğretmen  tarafından desteklendi ve bu öğrencilere İngilizce ve Matematik derslerini destekleyici kurslar verilirken, özel eğitim gereksinimi olan 2 kişiye ise bilgisayar  kursu verildi.

Editör: TE Bilisim