Tarım Dairesi, 14-20 Ekim döneminde yerli ve ithal tarımsal ürünlerde yapılan gıda denetim sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.

41 İTHAL ÜRÜNÜN 40’I TEMİZ

Tarım Dairesi’nden yapılan açıklamada, ithal ürünlerdeki gıda denetimlerinde domates, üzüm, elma, Trabzon hurması, ayva, hayvan yemi, susam, soğan, nektarın, havuç olmak üzere 41 üründen numune alınarak tahlil edildiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu ürünler arasında 1 üründe limit üstü kalıntıya rastlandığı belirtildi. Limit üstü kalıntının İşleyen Kardeşler Ltd.’e ait elma olduğu ve imha kararı alındığı ifade edildi.

20 YERLİ ÜRÜNÜN 11’İ TEMİZ

Aynı tarihler arasında yerli ürünlerde yapılan denetimlerde, 20 farklı nar, maydanoz, roka, ıspanak, patlıcan, biber, golyandro, turp, pancar, portakal, limon ve maruldan numune alındığı, 11 ürünün temiz çıktığı, 9 üründe ise limit üstü kalıntıya rastlandığı açıklandı.

Limit üstü kalıntıya rastlanan ürünlerin Çayönü’nden Mehmet Sever’e ait golyandro, Güzelyurt’tan Ayşe Hacer’e ait üzüm, Bostancı’dan Hakime Kayan’a ait nar, Tepebaşı’ndan Yusuf Duman’a ait ıspanak, Geçitköy’den Mete Avcı’ya ait maydanoz ile Taşpınar’dan Abdullah Aktoprak’a ait limon ve portakalda tespit edildiği kaydedilen açıklamada, söz konusu ürünlerin hasadına izin verilmeyerek beklemeye alındığı kaydedildi.

GAZİMAĞUSA’DA ROKA VE SEMİZOTU İMHA EDİLDİ

Öte yandan Gazimağusa’dan Elif Turaç’ın bir önceki analizlerde kirli çıkan maydanoz ve roka ile semizotu ürünlerinin tekrar limit üstü çıkması nedeniyle biçilmek ve sürülmek suretiyle imha edildiği dile getirildi.
Editör: TE Bilisim