Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği adına mesaj yayımlayan Başkan Ertan Ersan “Binlerce şehit verip özgürlüğümüze kavuştuk” dedi.

Özgürlüğün şehitlerin emanet bıraktığı paha biçilemez bir değer olduğunu kaydeden Ersan şöyle devam etti:

“Onu korumak her Kıbrıslı Türk’ün görevidir. 20 Temmuz ruhunu 42’nci kez yaşamanın gurur ve heyecanı içerisindeyiz. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gerçekleştirdiği Barış Harekatı Kıbrıs’taki her iki halka da barış, huzur ve refah, bunun yanında da Yunanistan’a demokrasiyi getirmiştir. Bizleri özgürlüğümüze kavuşturan Anavatanımız Türkiye’ye bağlılığımızı sunarız. Vatan toprakları için şehit düşen aziz şehitlerimizin ruhu şad olsun.”

ULUSAL HALK HAREKETİ

Ulusal Halk Hareketi Koordinatörü Taner Etkin ise mesajında, “Kıbrıs Türk halkı olarak 21 Aralık 1963’ten bu yana 52 yılı aşkın süredir, Kıbrıs’ta vermekte olduğumuz varoluş ve özgürlük mücadelemizin en önemli sonuç veren aşaması olan 20 Temmuz 1974’teki Türk Barış Harekatı’nın 42. yılını da Barış ve Özgürlük Bayramı olarak kutlamanın engin heyecanı ve mutluluğunu yaşıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Etkin, halkın Barış ve Özgürlük Bayramı’nı kutladığı mesajında aziz şehitleri tazimle, kahraman gazileri sevgi ve saygıyla andı; mensubu olmakla gurur ve kıvanç duyduklarını belirttiği yüce Türk ulusu ile onun ayrılmaz bir parçası olan kahraman Türk Silahlı Kuvvetlerine derin sevgi ve saygılarıyla en içten şükranlarını sundu.
Editör: TE Bilisim