Gazimağusa Belediyesi’nin katkılarıyla Kuzey Kıbrıs Offroad Derneği tarafından düzenlenen 2016 yılı sezonunun 2. Offroad Yarışı yarın(28 Şubat) Gazimağusa'da yapılıyor.

Gazimağusa Arıtma Tesisi karşısında belediyenin gerekli altyapıyı sağladığı parkurda yapılacak yarış sabah saat 10’da başlayarak 18:00’a kadar devam edecek. 3’ü güney Kıbrıs’tan olmak üzere 23 araç zamana ve zorlu parkur şartlarına karşı birinci gelmek için mücadele edecek.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Gazimağusa’da sportif ve kültürel çalışmaları geniş yelpazede ele aldıklarını ve farklı sportif etkinliklere de destek vermek için şartları zorladıklarını ifade ederek, offroad meraklılarının doğada zorlu şartlarda mücadele edecek araçları izleyebilmesi için yarışa ev sahipliği yaptıklarını, gerekli altyapıyı sağladıklarını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Offroad Derneği Başkanı Hasan Kofalı ise Gazimağusa’da gerçek anlamda offroad yol şartlarına uygun bir yerde düzenleyecekleri yarışmaya verdiği destek için Gazimağusa Belediyesi’ne teşekkür ederek, geçtiğimiz yıl yarışmayı uygun olmayan bir yerde düzenlediklerini, ancak bu yıl belediyenin desteğiyle başarılı bir yarış gerçekleştireceklerine inanç belirtti. Kofalı, 2008 yılından bugüne faaliyette bulunduklarını ve yılda 5 yarış düzenlediklerini söyledi.  
Editör: TE Bilisim