Gazimağusa Belediyesi’nin katkılarıyla Kuzey Kıbrıs Offroad Derneği tarafından düzenlenen 2016 yılı sezonunun 2. Offroad Yarışı Gazimağusa'da yapıldı.
Gazimağusa Arıtma Tesisi karşısında belediyenin gerekli altyapıyı sağladığı parkurda sabahsaat 10:00’da Belediye Başkanı İsmail Arter’in damalı bayrağı sallamasıyla başlayan yarışta yarışmacılarzamana ve zorlu parkur şartlarına karşı birinci gelmek için kıyasıya mücadele etti. S1, S2, S3 ve S4 olmak üzere 4 farklı klasmanda 3’ü güney Kıbrıs’tan olmak üzere 23 araç yarıştı.Sonuçlar şu şekilde oldu: S1 klasmanında Hüda Hüdan-Hasan Reyhan çifti birinci, Argun Çağıl-Gökberk Çağıl ikinci ve Erkut Canbaz-Berhan Ongan üçüncü, S2 klasmanında, Ali Elizel-İsmail Höyük birinci, Soyer Arseven-Niyazi Bedel ikinci ve Mihalis Mihalides-Andera Papaharlonb üçüncü, S3 klasmanında, Kriakos Yanides-Lambruos Yanides birinci, Hakan Güney-Ahmet Güçkan ikinci, hakan Kofalı-Çetin Şenbaş üçüncü ve S4 kalasmanında ise Statis Eftetus-Nikos Eftetus birinci, Hakan Sezerli-Cem Aytaç ikinci ve Ahmet Baştaş-Orhan Paralık üçüncü

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, Gazimağusa’da 2. Offroad yarışının uygun bir bölgede yapıldığını, doğaya müdahale etmeden bölgenin kullanılmasının önemli olduğunu ve bu yönde hareketettiklerini, daha çok sportif etkinliği Gazimağusalılar ile buluşturmak için organizasayona gereken desteği verdiklerini, offroad meraklılarının doğada zorlu şartlarda mücadele edecek araçları izleyebilmesi için yarışa ev sahipliği yaptıklarını söyledi.

Kuzey Kıbrıs Offroad Derneği BaşkanıHakan Kofalı ise bu sezonun 2. Yarışı olan yarışıGazimağusa’da ilk kez düzenlediklerini, Gazimağusa Belediyesi’nin temin ettiği bölgede yapılan yarış için Belediye Başkanı İsmail Arter’e teşekkür etti. Kofalı, Gazimağusa Belediyesi’nin yanı sıra Uzun Construction’a, Şefik Uzun’a Tayfun Ergün’e,Özgür Öztem, Ertunç Çapun’aparkurun ve yarışın düzenlenmesinde katkı koydukları için teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim