Kaptan, aksi taktirde KTAMS olarak çalışanlarla birlikte grev dahil her türlü eylemi takvimlendirecekleri uyarısında bulundu. 

Yazılı bir açıklama yapan Kaptan, hükümetin,  kamusal alanları işletmeyerek bir taraftan özelleştirmelerin önünü açarken diğer taraftan ek mesailerin artmasına sebep olduğunu savundu. 

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na bağlı Posta Dairesi’nin yıllardan beridir ihmal edildiğini kaydeden Kaptan, dairenin, büyük oranda revize edilmesi gereken 1984 yılından kalma Teşkilat Yasası ile idare edilmeye çalışıldığını, 1989 yılından beridir de daireye posta memuru ve tevziatçı istihdam edilmediğini ifade etti. 

Artan nüfus ile birlikte, gelen giden paket servisi, havale servisi, mektup servisi ve pul satışlarının da arttığını mevcut çalışanlarla yetişmenin mümkün olmadığını belirten Kaptan mesajında, “Tüm bu hizmetler olması gereken personel sayısının yarısından da az bir sayıda personelle verilmeye çalışılıyor. Uzun yıllardan beri emekli olan personelin yerine yeni personel istihdam edilmezken dairede çalışan  bir kısım personelin  de başka dairelere gönderilmesi ile personel eksikliği süreç içerisinde daha da artmıştır” ifadelerini kullandı. 

Kaptan, çeşitli nedenlerle işe gelemeyen personelin yerine görevlendirilecek yedek personel bulunmadığı için hizmetlerde büyük ölçüde aksamalar yaşandığını kaydetti. 

Editör: TE Bilisim