Uzun bir aradan sonra bu yıl Gazimağusa’ya da taşınacak olan konserler 8 Ekim 2016 Cumartesi akşamı Othello Kalesi’nde ve 9 Ekim 2016 Pazar akşamı da Bellapais Manastırı’nda yer alacak.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın da konuk olacağı 19. TÜRKSOY Opera Günleri’nde, KKTC’yi temsilen Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Opera Şan Bölümü Öğrencisi Bas-Bariton Emre Özarabacı sahne alacak. Konserlerde, KKTC’nin yanı sıra TÜRKSOY’a üye ülke ve topluluklardan Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Türkiye, Altay, Başkurdistan, Hakas, Saha-Yakut, Tataristan, Tiva ve Gagavuz Yeri’nden gelecek sanatçılar da yer alacak. Türk dünyası ülkelerinden gelecek opera sanatçıları piyano eşliğinde dünya klasikleri ile ülkelerinin ulusal opera aryalarından örnekler sunacaklar.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Kültür Dairesi’nden verilen bilgiye göre, 19. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında KKTC’de düzenlenecek konserler Kıbrıslı Opera Sanatçısı Cemaliye Kıyıcı’ya ithafen gerçekleştiriliyor.

Geçtiğimiz Haziran ayında hayatını kaybeden Ankara Devlet Opera ve Balesi Sanatçılarından Mezzosoprano Cemaliye Kıyıcı, 1940 yılında Gazimağusa’da doğdu. 1955 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Opera-Şan Bölümü’ne giren Kıyıcı, 1960 yılında da Ankara Devlet Operası’na solist sanatçı olarak kabul edildi.

Cemaliye Kıyıcı opera hayatı boyunca, Türkiye, Rusya, Bulgaristan, Polonya, Mısır, Yugoslavya, Avusturya, Bakü ve İtalya'da opera ve oratoryoları orijinal dilde icra etti. İki kez Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali'ne katılan sanatçı 1996 yılında düzenlenen 3. TÜRKSOY Opera Günleri etkinliğinde de sahne aldı.

19. TÜRKSOY Opera Günleri kapsamında Othello Kalesi ve Bellapais Manastırı’nda düzenlenecek konserler halka açık ve ücretsiz olup saat 20.00’de başlayacak.
Editör: TE Bilisim