Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Serdar Denktaş, “Adaletli Yönetimle Kalkınan, Güçlü İskele/Karpaz için Geliyoruz” sloganıyla Cumartesi saat 18:00’de İskele Boğaz Otel’de gerçekleştireceği halka açık toplantı öncesi başlattığı bölge gezilerini dün akşam tamamladı.

Yaklaşık üç haftadır İskele’den Dipkarpaz’a kadar tüm köy ve yerleşim yerlerini dolaşarak bölge sakinleriyle bir araya gelen Serdar Denktaş ve beraberindeki kalabalık heyet, son olarak Yenierenköy, Dipkarpaz, Kaleburnu ve Derince’yi ziyaret etti.

DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, bu gezileri sırasında bölge sakinlerinin sorunlarını dinledi, görüş alışverişinde bulundu, bölge sakinlerini gerçekleşecek halka açık toplantıya davet etti.
Ziyaretler sırasında bölge halkına hitaben konuşan Serdar Denktaş, “Hep birlikte zor günlerden geçiyoruz ama bilmemiz gereken şey, bu zor günlerin atlatılabileceğidir. Hiçbir sorun kalıcı değildir” dedi ve her sorunun bir çıkış formülü bulunduğunun altını çizdi.
Çıkış formülünü DP olarak çok iyi bildiklerini dile getiren Denktaş, DP her koşulda her zaman halkının yanında, sizlerle birlikte. DP bu ülkenin geleceğinde” şeklinde konuştu.

SERDAR DENKTAŞ: “DEVLETE OLAN GÜVEN KONUSUNDAKİ TAHRİBATIN ONARILMASI ŞART”
Konuşmalarında özellikle halkın üzerinde yaratılan devlete olan güven konusundaki tahribatın onarılması gerekliliği üzerinde duran DP Genel Başkanı Denktaş, “Demokrat Parti olarak üzerimize düşen görevleri biliyoruz. 3 yıl içinde kendi ayakları üzerinde duran, güçlü Kuzey Kıbrıs’ı yaratmamız için Devlete olan güvenin yeniden tesis edilmesi gerektiğinin farkındayız. Biz bunu başarmak için geliyoruz” dedi.

“ ESAS OLAN TOPLUM OLARAK ÇOK DAHA GÜZEL GÜNLERE ULAŞMAYI BİRLİKTE BAŞARMAK”
Denktaş, esas olanın bireysel çıkarları göz ardı ederek, toplumsal kalkınma ve ilerlemeyi, toplum olarak çok daha güzel günlere ulaşmayı birlikte başarmak olduğunu kaydeden Denktaş, partili partisiz herkesi yapılacak genel seçimlerde DP çatısı altında buluşmaya ve toplum olarak çok daha güzel günlere birlikte ulaşmaya davet etti.

“SİZLERE İŞ DİLENEN DEĞİL, İŞ VEREN OLMA FIRSATI YARATMAK İSTİYORUM”
İşsizlik sorununa da değinen Denktaş, dünyanın hiçbir yerinde devlete istihdam yaratmak suretiyle işsizlik sorununun çözülmediğini, bunun ülkede de çözüm olmadığı bilinciyle vatandaşı iş dilenmek yerine, işveren seviyesine getirmeyi hedeflediklerini belirtti.
Serdar Denktaş, “Sevgili kardeşlerim, üniversiteyi bitirmiş, elinde altın bileziği olan değerli gençler, yalan vaatte bulunmak yerine ben sizlere iş dilenen değil, iş veren olma fırsatı yaratmak istiyorum” dedi.
Dıştan gelen yatırımcılara, Kalkınma Bankası’ndan ucuz kredi ve vergi muafiyeti uygulayan hükümetin, kendi insanını siftah dahi edemeden re’sen vergi ile kapısına dayanıp boğduğunu, günün sonunda ise iflasa sürüklediğinin altını çizen Denktaş, ancak DP’nin iktidarlığı ile bunun sona ereceğinin sözünü verdi.

“HALK “KİM GELİRSE GELSİN AYNI, BAŞKA YAPACAK BİR ŞEYİMİZ YOK” ÖNYARGISINDAN KURTULMALI”
DP’nin 20 yıl içerisinde her türlü saldırıya uğradığını ancak yıkılmayarak, yenilmediğini de sözlerine ekleyen Denktaş, halkın “Kim gelirse gelsin aynı, başka yapacak bir şeyimiz yok” diye düşünmeye itildiğini kaydederek, halkın bu önyargıdan kurtulması gerektiğine işaret etti.
DP Genel Başkanı Serdar Denktaş, bunun ancak “kötü yönetilmesine rağmen” Kıbrıs Türk Halkı’nın geleceğinin en büyük teminatı olan KKTC’ye inanarak mümkün olacağını belirtti.
Editör: TE Bilisim