19 Ocak Şanlı Direnişin Yıldönümüdür

KIB-TEK’in özelleştirilmesi yönündeki tüm uyarılarımıza karşın hükümetin bunları dikkate almayan tutumu nedeniyle Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (EL-SEN)’in üyeleri ile başlattığı direnişin yıl dönümünü haklı bir onurla anıyoruz. EL-SEN’in bilimsel çalışmalar ile ortaya koyduğu alternatif çözümlere karşı hükümetin duyarsızlığı bizlere başka çare bırakmamıştı.

Çalışanların, her türlü riski göze alarak kullandıkları meşru direnişe üyelerimiz büyük bir cesaretle katılmışlar, kışın rüzgar ve dondurucu soğuğuna karşı haklı ve güçlü olmanın verdiği kuvvetle ısınmış, halkımızın, üyesi olduğumuz TÜRK-SEN Federasyonu ve pek çok örgütün verdiği dostça destekle direnişimiz büyümüştü.

Kıbrıs Türk Halkının elinde kalan son birkaç büyük değerden biri olan KIB-TEK’e sahip çıkma anlayışımız sürüyor. KIB-TEK’in sadece kurtulması değil, halkımıza daha ucuz ve kaliteli enerji sağlayabilmesi için partizanca uygulamalara son verilebilmesi ve ekonomimize daha fazla katkı yapacak ÖZERK bir kurum yaratma mücadelemiz devam edecektir. Bu mücadele er veya geç ama mutlaka başarıya ulaşacaktır. Çünkü bu mücadele bizim ve halkımız için varoluş mücadelesidir. Tarihte mücadele eden hiçbir halk yok edilememiştir. Dolayısı ile KIB-TEK, halkımız ile birlikte varoluşunu sürdürecektir. EL-SEN bu uğurda meşru her yolla mücadele edecektir.

19 Ocak direnişinin yıldönümü nedeni ile başta üyelerimiz olmak üzere bu onurlu mücadelede yer alan, katkı koyan ve destek veren her kişi ve kuruluşa bir kez daha teşekkür ederiz.




Çağlayan CESURER
EL-SEN Yönetim Kurulu (a)
Başkan
Editör: TE Bilisim