Gazimağusa Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Direklerararası Seyirciler Derneği Başkanı Ömer Şahinbaş tarafından Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e “kültürel çalışmalar ve tiyatroya verdiği önem” nedeniyle “jüri özel ödülü”; Güney Kıbrıs Satiriko Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Costas Kafkarides’e de iki toplumda sahneledikleri oyunlar nedeniyle ödül takdim edildi.

Halk jürisi sistemiyle dağıtılan Direklerarası Seyirci Ödülleri çerçevesinde “Mesarya Üçlemesi” isimli oyunun yazarı İzel Seylani, “Tumarhane Cumhuriyeti” oyununun yönetmeni İlke Susuzlu ve Mesarya Kültür Sanat Derneği’nden “Bir aşk bir Ömür” oyununun kadın oyuncusu Özlem Erzen ödüle layık görüldü.

Törende, yanan eski tiyatro binasının fuayesini düzenleyip, burada oyun sahneleyen Devlet Tiyatroları adına Türkey Öztiğin, Mesarya Tiyatro Şenliği’ni 3. kez düzenleyen Beyarmudu Belediye Başkanı İlker Edip ve YDÜ’de tiyatro eğitimi veren Murat Atak “Jüri Özel Ödülü” verildi.

İlk Kıbrıslı Türk Kadın Tiyatro sanatçısı Ayşe Haşmetli, “Ulutuğ Üner Özel Ödülü”, KKTC’de tiyatronun başlaması ve gelişmesine katkılarından dolayı Hilmi Özen de “Emek Ödülü” ne layık görüldü.

Çocuk oyunları dalında, Mağusa Sanat Tiyatrosu’nun “Seninki Benden Gerçek, Benimki Senden Hayal” oyununun çocuk oyuncularına da ödül verildi.

“Umut Veren Tiyatro” dalında ise “Sara’yı Evlendirmek” oyunuyla Mağusa Kent Tiyatrosu Kurucusu Bilen Kılıç ödüle layık görüldü.

ARTER: “İZLEYİCİNİN TAKDİR ETTİĞİ ÖDÜLLERİN ÇOK ANLAMLI”

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, ödül töreninde tiyatro severlerle birlikte olmaktan mutlu olduğunu belirtti.

İzleyicinin takdir ettiği ödüllerin çok anlamlı olduğunu ifade eden Arter, “Yerel idareler olarak kendilerinin tiyatronun önemini kavrayarak toplumumuzla tiyatro oyunlarını ne kadar çok buluşturabilirsek, o kadar başarılı oluruz” dedi.

ŞAHİNBAŞ “TÜM BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Direklerararası Seyirciler Derneği Başkanı Ömer Şahinbaş ise, Gazimağusa’da ödül töreninin yapılmasını sağlayan İsmail Arter ile tiyatro sanatına gönülden bağlı tüm belediye başkanlarına teşekkür etti.

KAFKARIDES “KAPILARIN AÇILMASIYLA DOSTLUĞUMUZ PEKİŞTİ”

Güney Kıbrıs Satiriko Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Costas Kafkarides de ödüle layık görülmesi nedeniyle teşekkür ederek, geçmişte Ömer Şahinbaş ile aynı oyunda oynadıkları ve kapıların açılmasıyla dostluklarının pekiştiğini söyledi.

Editör: TE Bilisim