Başkent Lefkoşa’nın Dereboyu bölgesinde, Caprice Lounge Bar isimli eğlence mekanına ücret ödemeden girmek isteyen iki Iraklı öğrenciyi bıçakla yaralayarak hastanelik eden güvenlik görevlisi Hamit Manga dün Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede, olayda bıçakla yaralanan iki öğrencinin ameliyat edildiği ve hayati tehlikelerinin bulunduğu aktarıldı.

Kavganın daha önce kız arkadaşları ile rezervasyon yapan ancak bara yalnız giden Bave Faroq Jabbar ile Hamit Haves’in giriş ücreti için 30 lira istenmesi üzerine itiraz ettiği, yanlarında kız arkadaşları olmadığını söylediği ve 15 lira ödeyeceklerini söylemeleri nedeni ile çıktığı öğrenildi. Çıkan kavgada barın güvenlik görevlisi Manga, iki öğrenciyi çeşitli yerlerinden bıçaklayarak yaraladı. Yaralanan iki Iraklı öğrenci Lefkoşa Dr.Burhan Nalbantoğlu Hastanesi’ne kaldırılırken, zanlı Manga olay yerinde gözaltına alındı. Hakkında katle teşebbüs, ağır yaralama ve bıçak taşıma suçlarından soruşturma başlatılan zanlı dün tutuklama talebi ile Lefkoşa’da mahkemeye çıkarıldı. Polis, önceki gün saat 24.40 sıralarında meydana gelen olayda giriş ücreti yüzünden çıkan kavga çıktığını, zanlı Manga’nın aracında bulundurduğu bıçağı alarak Bave Faroq Jabbar’ı karnından iki kez, Hamit Haves’i ise koltuk altı ve sırtından iki kez bıçaklayarak ağır yaraladığını söyledi.

Polis, olayda yaralanan iki kişinin devlet hastanesine kaldırıldığını, cerrahi serviste ameliyat edildikten sonra müşahede altına alındıklarını ve hayati tehlikeleri olduğunu açıkladı. Zanlı Manga’nın olay yerinde gözaltına alındığını ve olayda kullanılan bıçağın zanlının üzerinde bulunduğunu kaydeden polis, olayla ilgili beş tanığın ifadesini aldıklarını ancak ifadesi alınacak birçok görgü tanığı olduğunu belirtti. Zanlının gönüllü ifade vererek suçunu kabul ettiğini ifade eden polis, ayrıca çevre güvenlik kamerası görüntülerini inceleyeceklerini söyledi. Polis, zanlının serbest kalması halinde alınacak ifadelere etki edebileceğini öne sürerek zanlının 3 gün süre ile poliste tutuklu kalmasını talep etti. Talebi değerlendiren mahkeme zanlının üç gün süre ile tutuklu kalmasına karar verdi. 
Editör: TE Bilisim