Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) 33’üncü kuruluş yıldönümü ülkenin dört bir yanında düzenlenecek törenlerle ve etkinliklerle kutlanacak.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’den gelecek heyetler, Kıbrıs Türk halkının Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına ortak olacak.

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın 14 Kasım Pazartesi günü saat 12.00’de Bayrak Radyo Televizyonu’ndan yapacağı konuşma ve yine aynı saatte gerçekleştirilecek 21 pare top atışıyla başlayacak.

Kıbrıs Türk halkının liderleri de Cumhuriyet Bayramı’nda anılacak.

Dr. Fazıl Küçük’ün anıt mezarında 14 Kasım Pazartesi günü saat 15.00’te anma töreni düzenlenecek. Törene Cumhurbaşkanı Akıncı da katılacak, anıt özer defteri imzalanacak.

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarının temeli 15 Kasım Salı günü saat 12.30’da düzenlenecek törenle atılacak. Anıt mezardaki inşaat nedeniyle burada sadece temel atma töreni gerçekleşecek.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ve eşi Meral Akıncı, KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıldönümü nedeniyle 15 Kasım akşamı resepsiyon verecek. Resepsiyon, Lefkoşa Golden Tulip Otel’de olacak ve saat 19.00’da başlayacak.

LEFKOŞA

Başkent Lefkoşa’da ve ilçelerde de 15 Kasım nedeniyle törenler düzenlenecek. Törenlerin tümünde çelenkler anıtlara sunulacak, saygı duruşunda bulunulacak, İstiklal Marşı’yla bayraklar göndere çekilecek. Ülkenin farklı yerlerinde öğrenim gören çocuklar, gençler şiirlerini 15 Kasım için okuyacak. Günle ilgili konuşmalar da yapılacak.

Lefkoşa’daki ilk tören Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde olacak. Tören, saat 08.00’de başlayacak.

AKINCI, CUMHURBAŞKANLIĞINDA TEBRİK KABUL EDECEK

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın, 15 Kasım’da saat 09.00’da Cumhurbaşkanlığı’nda tebrik kabulü olacak.

BAŞKENTTEKİ 2’NCİ TÖREN ATATÜRK ANITI’NDA

Lefkoşa’da, Atatürk Anıtı’nda da bir tören düzenlenecek. Tören saat 09.30’da başlayacak.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da törene katılacak. Törende, Anıt Özel Defteri de imzalanacak.

GEÇİT TÖRENİ DR. FAZIL KÜÇÜK BULVARI’NDA

Dr. Fazıl Bulvarı’ndaki törense saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın tören birliklerini selamlamasıyla başlayacak.

Konuşmaların da olacağı törende Cumhurbaşkanı Akıncı da halka seslenecek.

Lefke ve Erenköy’den getirilen bayraklar Akıncı’ya teslim edilecek. Halk dansları gösterisinin de olacağı tören resmi geçitle tamamlanacak.

DENKTAŞ’IN ANIT MEZARININ TEMELİ ATILACAK

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın anıt mezarının temel atma töreni de 15 Kasım’da olacak. Tören, saat 12.30’da başlayacak.

MAĞUSA

Gazimağusa’daki törenler Zafer Anıtı ile Polatpaşa Bulvarı’nda olacak. Törenlerin ilki Zafer Anıtı’nda saat 14.30’da, diğeri ise saat 15.00’de Polatpaşa Bulvarı’nda yapılacak.

GÜZELYURT

15 Kasım nedeniyle Güzelyurt’ta Atatürk Anıtı ve Müze önünde 2 tören düzenlenecek.

İlk tören saat 14.15’te çelenklerin protokol sırasına göre anıta sunulmasıyla başlayacak. Buradaki törenin tamamlanmasıyla müze önünde düzenlenecek törene geçilecek. Halk dansları gösterisinin de olacağı tören resmi geçitle son bulacak.

GİRNE

Girne Atatürk Anıtı önündeki tören saat 15.00’te başlayacak ve resmi geçitle tamamlanacak.

Girne Kaymakamlığı’ndan verilen bilgiye göre, KKTC’nin 33’üncü kuruluş yıldönümü kapsamında Girne’de 14 Kasım Pazartesi günü tören yürüyüşü yapılacak.

Yürüyüş, The Arkın Colony önünden saat 16.00’da başlayarak Ramadan Cemil Meydanı, Ziya Rızkı Caddesi ile Atatürk Caddesi’ni takiben Atatürk Anıtı’nda tamamlanacak.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehteran Birliği yürüyüş sonunda Atatürk Anıtı önünde konser verecek.

İSKELE

İskele’deki 15 Kasım töreni Ecevit Meydanı’nda düzenlenecek. Tören saat 10.00’da başlayacak.

AKDOĞAN, MEHMETÇİK, LEFKE VE GEÇİTKALE ‘DE TÖRENLER DÜZENLENECEK

Akdoğan’daki 15 Kasım töreni sabah saat 09.00’da Atatürk Anıtı önünde yapılacak. Mehmetçik’teki tören yeni Atatürk büstünde olacak ve saat 09.30’da başlayacak. Lefke Atatürk Anıtı önündeki tören saat 10.00’da başlayacak. Hemen ardından Lefke’deki ikinci tören Lefke Kaymakamlık binası önünde yapılacak.

Geçitkale’deki tören Geçitkale İlkokulu’nda düzenlenecek. 15 Kasım töreni saat 09.00’da başlayacak.

GEÇİTKALE VE BOĞAZİÇİ ŞEHİTLERİ ANILACAK

Öte yandan 15 Kasım’da Geçitkale ve Boğaziçi şehitler anılacak. Tören saat 09.30’da Geçitkale Şehitler Anıtı önünde başlayacak.

FENER ALAYI YÜRÜYÜŞÜ VE ŞÖLEN

15 Kasım Cumhuriyet Bayramı’nda başkentte Fener Alayı Yürüyüşü ve Şöleni olacak.

Yürüyüş saat 20.00’de başlayacak. Yürüyüşe Lefkoşa’da, Mehmet Akif Caddesi ile OsmanPaşa Caddesi’nin kesiştiği kavşaktan başlanılacak. Osman Paşa Caddesi’nden geçilecek, Ledra Palace ışıklarından yürünerek, Cumhurbaşkanlığı önünden İnönü Meydanı’na ulaşılacak.

“ŞÖLENDE AYŞEGÜL ZAİM VE IŞIN KARACA DA KONSER VERECEK, ÖZTOPRAK’IN DEFİLESİ OLACAK...”

Şölen kapsamında konserler verilecek, halk dansları gösterisi ve defile yapılacak. Buna göre, şölen programında yer alan isimler şöyle:

“Ayşegül Zaim konseri, Mehteran bölüğü konseri, spor gösterileri, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Bando Konseri, Abdullah Öztoprak'ın ‘Varım, Varlığım!’ defilesi, Kültür Dairesi halk dansları gösterisi ve Işın Karaca Konseri.”

CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI 33’ÜNCÜ YIL KONSERLERİ VERECEK

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası 33’üncü yıl konserini Gazimağusa’da ve Lefkoşa’da verecek.

İlk konser, Mağusa’da Rauf. R. Denktaş Kültür ve Kongre Merkezi’nde 13 Kasım Pazar akşamı saat 20.00’de, diğer konserse 14 Kasım Pazartesi akşamı saat 20.00’de Lefkoşa’da, Yakın Doğu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde verilecek.

7’NCİ CUMHURİYET ŞÖLENİ LEFKOŞA VE GAZİMAĞUSA’DA OLACAK

Öte yandan, 7’nci Cumhuriyet Şöleni hem Lefkoşa hem de Gazimağusa’da olacak.

Buna göre, şölenin ilki bu akşam saat 18.30’da Lefkoşa’da Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Şölen yarın saat 17.30’da yine Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda olacak.

Gazimağusa’da, Mağusa Arena’daki 7’nci Cumhuriyet Şöleni 14 Kasım Pazartesi ve 15 Kasım Salı günleri saat 18.30’da başlayacak.

CUMHURİYET BAYRAMINDA KLASİK OTOMOBİL RALLİSİ

Bu arada, 6’ncı Uluslararası Cumhuriyet Klasik Otomobil Rallisi bugün 18.00’de Lefkoşa’da Cemsa’da başladı.

Klasik otomobillerin bir sonraki durağı 13 Kasım Pazar günü olacak. Klasik Otomobil Rallisi saat 09.30’da Dışişleri Bakanlığı önünden başlayacak. Girne’de Onar Tatil Köyü’nde saat 14.00’te sona erecek.

TÜRK SANAT MÜZİĞİ KONSERİ VERİLECEK

İstanbul Teknik Üniversitesi Mezunları Türk Müziği Topluluğu, Şef İnci Çayırlı yönetiminde Türk Müziği Konseri verecek.

Konser 13 Kasım Pazar akşamı saat 20.00’de Lefkoşa’da, Türk Maarif Koleji Rauf Raif Denktaş Kültür Merkezi’nde olacak.

ÖZTOPRAK’IN MODA GÖSTERİSİ GİRNE’DE

Yapımcı-Modacı Abdullah Öztoprak’ın “Varım…Varlığım !” teatral moda gösterisi 16 Kasım Çarşamba günü saat 20.30’da Acapulco Otel’de yapılacak.

ATICILIK, MASA TENİSİ, BİLARDODO GİBİ SPOR DALLARINDA CUMHURİYET MÜSABAKALARI DÜZENLECEK

Spor federasyonları da 15 Kasım Cumhuriyet Bayramı nedeniyle birçok dalda müsabaka düzenleyecek.

Atıcılık Federasyonu yarın ve 13 Kasım Pazar günleri, “Havalı Silahlar Cumhuriyet Kupası” için Lefkoşa’da, Atatürk Spor Kompleksi’nde saat 10.00’da müsabaka düzenleyecek.

Masa Tenisi Federasyonu, 15 Kasım Salı günü “Büyükler Cumhuriyet Şampiyonası” kapsamında Lefkoşa’da, Masa Tenisi Federasyon Binası’nda saat 10.00’da turnuva düzenleyecek.

Bilardo Federasyonu, 3 ayrı kategoride olmak üzere Cumhuriyet Kupası için karşılaşma düzenleyecek. 15 Kasım’da, Lefkoşa’da, Ortaköy Federasyon Salonu’nda olacak müsabaka saat 17.00’de başlayacak.

Taekwondo Federasyonu, “Cumhuriyet Kupası Taekwondo Karate Budo Kırış Müsabakası” kapsamında 15 Kasım’da Girne’de, Avrasya Taekwondo Merkezi’nde saat 16.00’da bir karşılaşma düzenleyecek.

Atletizm Federasyonu, 14 Kasım Pazartesi günü “Cumhuriyet Koşusu” gerçekleştirecek. Lefkoşa’da, Atatürk Spor Sahası’nda yapılacak koşu saat 08.00’de başlayacak.
Editör: TE Bilisim