TAAMMÜDEN ADAM ÖLDÜRME, ADAM ÖLDÜRME, ADAM ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜS, KANUNSUZ ATEŞLİ SİLAH, PATLAYICI MADDE KULLANMA, TAŞIMA, TASARRUF VE MESKUN MAHALDE ATEŞ AÇMA
08.02.2013 tarihinde, saat 19.30 sıralarında, Lapta’da faaliyet gösteren bir erkek kuaförü önünde U.T (E-21), M.T (E-18) ve A.T (E-79), aralarında husumet nedeni ile U.T, kanunsuz ateşli silah ile ateş etmek sureti ile Bekir KULOĞLU’nu başından vurarak öldürmüş, Hasan KULOĞLU’nu ise başından vurarak ağır şekilde yaralamıştır. Olay sırasında Hasan KULOĞLU tasarrufunda bulundurduğu kanunsuz bıçak ile A.T’yi yaralamıştır. Hasan KULOĞLU Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak yapılan tedavisinden sonra yoğun bakım servisinde müşahede altına alınmıştır. Meselede bağlantısı görülen M.T (E-49) ve tüm zanlılar tutuklanmış olup, olayda kullanılan tabanca ve bıçak bulunarak emare olarak alınmıştır. Soruşturma devam. etmektedir.

KANUNSUZ ATEŞLİ SİLAH-PATLAYICI MADDE TAŞIMA VE TASARRUF, KANUNSUZ ATEŞLİ SİLAH KULLANMA VE MESKUL MAHALDE ATEŞ ETMEK VE AMME FESATÇILIĞI
08.02.2013 tarihinde, Gazimağusa’da D.E (E-48), meçhul bir şahıs tarafından vurulduğu yönünde hayali bir suç ile ilgili olarak, polise kasten yalan bir ifade vermişti (Amme Fesatçılığı). Olayın polisin bilgisine gelmesi üzerine yürütülen soruşturmada adı edilenin, 08.02.2013 tarihinde, saat 18.30-19.00 saatleri arasında, Serdarlı-Gönendere ana yolu üzerinde, Ö.H’nin (E-31) yönetimindeki araç içerisinde seyrettiği bir sırada, tasarrufunda kanunsuz olarak bulundurduğu tabanca ile havaya ateş ettikten sonra tabancanın tutukluluk yapması sonucu, araç içerisinde tutukluluğu gidermeye çalıştığı sırada konu tabancanın patlaması sonucu sağ ayak topuğundan yaralandığı tespit edilmiştir. Adı edilen Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırılarak müşahede altına alınmış olup, bahse konu tabanca Ö.H’nin evinde bulunarak emare olarak alınmıştır. Her iki zanlı da tutuklanmış olup, soruşturma devam etmektedir.

KAYIP ŞAHIS
08.02.2013 tarihinde, saat 15.00 sıralarında, Lefkoşa’da Eyüp ÜZÜM’ün (E-14) evinden ayrılmış ve halen geri dönmemiştir. Soruşturma devam etmektedir.

İZİNSİZ KAZI YAPMAK
08.02.2013 tarihinde, saat 21.30 sıralarında, Dipkarpaz Efendirga Çiftliği Bölgesinde İ.K (E-43), O.Ç (E-35) ve N.A (E-45) define aramak maksadı ile izinsiz kazı yaptıkları tespit edilmiştir. Mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada adı edilenler 1 Şubat 2013 tarihinde de Dipkarpaz Köyünün batısında piknik alanı bölgesinde de izinsiz kazı yaptıkları tespit edilmiştir. Ayrıca İ.K (E-43)’nin ikametgahında yapılan aramada, 2013 yılı Ocak ve Şubat ayı içerisinde ikametgahının mutfak odası ve avlusu içerisinde izinsiz kazı yaptığı tespit edilmiştir. Mesele ile ilgili olarak İ.K ve O.Ç tespit edilip tutuklanmış olup, N.A aranmaktadır. Soruşturma devam etmektedir.
EV YANGINI
08.02.2013 tarihinde, saat 21.30 sıralarında, Gelincik’te Hatice ÇAYIR’a ait prefabrik ikametgahın koridor duvarında montajlı bulunan zilin kısa devre yapması sonucu bir yangın meydana gelmiştir. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülmüş olup, çıkan yangın sonucu ikametgahın koridor kısmında bulunan 5 adet plastik lambri, 1 adet kapı zili, 3 adet ahşap duvar kaplama ve nüfus cüzdanı, sürüş ehliyeti, kimlik kartı ve 1 adet bayan el çantası yanmıştır. Soruşturma devam etmektedir.
TABİPLER BİRLİĞİ YASASINA AYKIRI HAREKET, DİŞ TEKNİSYENLERİNİN GÖREV VE ÇALIŞMA ESASLARI YASASINA AYKIRI HAREKET VE GÜMRÜKSÜZ MAL TASARRUFU:
08.02.2013 tarihinde, 21.10-22.00 saatleri arasında, Lefkoşa’da K.G’nin (E-50) kalmakta olduğu pansiyondaki odasında polis tarafından yapılan aramada, diş yapımında kullanılan 4 adet kalıp çene, 3 adet enjektör, 10 adet kapsül, 4 parça renk diş kalıbı, diş yapımında kullanılan toz, muhtelif ebatlarda 678 adet diş bulunmuş olup, adı edilen aranmaktadır. Soruşturma devam etmektedir.
PGM – BASIN SUBAYLIĞI

Editör: TE Bilisim