LTB’den yapılan açıklamaya göre, dün gece YDÜ AKKM'de sahnelenen ve Meltem Cumbul, Pelin Ermiş,Seren Şirince,Ushan Çakır ve Yiğit Özşener’in rol aldığı oyunla festival tamamlandı.

Oyun sorasında Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber ve LTB Başkanı Mehmet Harmancı sahneye çıkarak birer konuşma yaparken, Başkan Harmancı da oyunun yönetmeni Mehmet Ergen’e festival plaketini takdim etti.

KARABİBER: “ TÜM EKİBİ KUTLARIM”

Festival Komitesi Başkanı Kıymet Karabiber, geçtiğimiz yıl son dakika bir sağlık sorunundan dolayı seyirci ile buluşamayan Talimhane Tiyatrosu’nun bu yıl aynı oyunla festival seyircisiyle buluştuğunu söyleyerek oyunda emeği geçen yönetmen, oyuncu ve teknik ekibi kutladı.

HARMANCI: “14.FESTİVALİ KAPATTIK, 15’NCİSİ İÇİN HAZIRLANMAYA BAŞLIYORUZ”

LTB Başkanı Mehmet Harmancı ise 14.Kıbrıs Tiyatro Festivali’nin kapanışını 1 yıl gecikmeli de olsa “Göl Kıyısı” ile yaptıklarını belirterek, tiyatro severlerin beklediğine değecek kalitede bir oyun sahneleyen tüm ekibe teşekkür etti.

Harmancı, “Festivalin ruhuna da konseptine de çok yakışan bir oyundu. Sanıyorum hepimizin hayatında kendine bile doğru olduğuna inandırdığı bazı yalanlar vardır. Umarım bu kurguları, gerçekleri daha yalın ve açık bir şekilde birbirimizle paylaşabiliriz.” dedi.

14.festivali başarıyla kapattıklarını belirterek festivalin gerçekleşmesinde emeği geçen tüm ekibi alkışlayan Harmancı, 15. festivale hazırlanmaya başlayacaklarını kaydetti.

ERGEN: “ KENDİ SEYİRCİSİNİ YETİŞTİREN BİR BELEDİYENİN FESTİVALİNDE YER ALMAKTAN MUTLUYUZ”

Oyunun yönetmeni Mehmet Ergen de Kıbrıs’ta olmaktan ve Kıbrıs seyircisine oyun sahnelemekten dolayı çok mutlu olduklarını belirterek “Lefkoşa’da hem kendi tiyatrosu olan hem de kendi seyircisini yetiştiren bir belediye var. Festival yapmak için festival yapmıyor, kendi seyircisini de yaratıyor. Festivali yaratanlara çok teşekkür ederiz.” diye sözlerini tamamladı.
Editör: TE Bilisim