12. Bellapais İlkbahar Müzik Festivali yarın akşam Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın sunacağı konserle başlayacak.

Bellapais Manastırı’ nda saat 20.30’ da başlayacak Festival Açılış Konserini tüm sanatseverler ücretsiz olarak izleyebilecekler.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın Bellapais Manastırı’nda ilk kez sahne alacağı bu tarihi konseri şef Ali Hoca yönetecek. Konserde, dünyaca ünlü piyano virtüözü TC Devlet Sanatçısı Gülsin Onay ve dünyaca tanınmış Rumen trumpet sanatçısı Julian Lupu solist olarak yer alacak.

Konserin ilk bölümünde Dmitri Shostakovich’ in 1. Piyano Koncertosu; ikinci bölümünde ise E. Elgar Serenade Op. 20, B. Bartok Romen Halk Dansları ve Ali Hoca’ nın Orkestra için Heyecan ve Kervan yapıtlarını seslendirecek.

13 Mayısa kadar devam edecek 12. Bellapais İlkbahar Müzik Festivali, Kuzey Kıbrıs Müzik Derneği organizasyonunda KKTC Cumhurbaşkanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği, Turizm Bakanlığı ve Kültür Dairesi Müdürlüğü İşbirliğinde ve Vakıflar İdaresi, Rocks Hotel, Deniz Plaza, Hotel Bellapais Gardens ve Kybele Restaurant’ın katkıları ile gerçekleştirilecek.
Editör: TE Bilisim