Kanser Araştırma Vakfı’nın (KAV) her yıl geleneksel olarak düzenlediği Orkide Yürüyüşü, bu yıl 24 Şubat Pazar günü gerçekleşecek.

Türk Hava Yolları’nın ana sponsorluğunda düzenlenecek 10’uncu Orkide Yürüyüşü kapsamında çeşitli aktiviteler yapılacak. KAV yetkilileri, geçtiğimiz yıl etkinliğe yaklaşık 650 kişinin katıldığını, bu yıl sayıyı bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

10’uncu Orkide Yürüyüşüne 30 TL bilet karşılığında herkes katılabilecek. Biletler, Deniz Plaza’nın Lefkoşa, Gönyeli, Gazimağusa, Girne ve Güzelyurt ODTÜ KKK şubeleri ile Mardo,  Dereboyu, Girne Karakum, Gazimağusa Grant ve Güzelyurt Şubeleri’nde satışa sunuldu.

Kozanköy-Karşıyaka arasında gerçekleştirilecek yürüyüşe her bölgeden katılımı sağlamak amacıyla Lefkoşa, Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt’ta bilet satışı yapılacak ve otobüs servisi düzenlenecek.

Otobüslerin kalkış yer ve saatleri şöyle; “Lefkoşa’da saat 08:30 Atatürk Spor Salonu, Girne’de saat 08:30 The Ship Inn Hotel, Güzelyurt’da saat 08:00 ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu ikinci yurt binası önü, saat 09:00’da Otobüs Terminali, Gazimağusa’da saat 07:30 Gazimağusa Belediyesi Önü.”

Etkinlikle ilgi daha detaylı bilgi 0533 863 4929, 0533 834 8283, 0542 857 3408 numaralı telefonlardan elde edilebilecek.

“ETRKİNLİĞİN İLK AYAĞI ÇOCUKLAR İÇİN”

Orkide Yürüyüşü etkinlikleri, 10 Şubat Pazar günü Kozanköy’de yapılacak “I. Parkeoloji Çocuk Etkinliği” ile başlayacak. Yaşları 7 ile 13 arasında olan, etkinliğe ilk başvuran 30 çocuğun yarışacağı etkinlik, çocukları daha sağlıklı, gerçekçi, kendisine ve çevresine karşı duyarlı kılmayı amaçlıyor.

Çocuklar, uzman arkeolog ve eğitmenler eşliğinde kendilerine ayrılan bir alanda kazı yapacaklar ve günün kendilerinde yarattığı hisleri resme yansıtacaklar.

“18 Mayıs Arkeoloji ve Müzeler Haftasında” sergilenecek olan resimlerden elde edilen gelir KAV’a bağışlanacak. Etkinliğe katılmak isteyenler, kayıt ve bilgi için 0542 869 6957 numaralı telefondan veya [email protected] elektronik posta adresinden Demet Karşılı’ya ulaşabilir.

“SERGİ DÜZENLENECEK”

Orkide Yürüyüşü etkinlikleri çerçevesinde 19 Şubat Salı günü,  amatör resim sanatçısı Nermin Anıl ve amatör fotoğraf sanatçısı Göksan Yamacı’nın eserleri sergilenecek.

Eserlerin satışından elde edilecek gelir KAV’a bağışlanacak.

“HABER BÜLTENİ DAĞITILACAK”

KAV yetkili ve gönüllüleri, 20 Şubat Çarşamba günü, yılda üç kez yayınlanacak olan on bin adet haber bülteninin ilk sayısının dağıtımını yapacak.

KAV ve kanser konusunda bilgilerin yer alacağı bültenler ülkenin çeşitli noktalarında halka ücretsiz bir şekilde dağıtılacak. Aynı gün Prof. Mustafa Camgöz, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi’nde dünyada ve KKTC’deki kanserin durumu ve Imperial College’de yürüttüğü araştırmaların tartışılacağı, halka açık bir seminer verecek. Seminerde, KAV’ın bugüne dek gerçekleştirdiği projeler ve hedefler de anlatılacak.

Kanserle mücadele konusunda yoğun uğraşlar veren ve geçtiğimiz yıl kanser nedeniyle hayatını kaybeden, Kıbrıs aşığı Maureen Hutchinson, anısına ağaç dikimi de gerçekleştirilecek.

“GALA GECESİ 22 ŞUBAT’TA”

Orkide Yürüyüşü kapsamında 22 Şubat Cuma akşamı The Ship Inn Hotel’de Gala Gecesi düzenlenecek. Geceye katılım ücreti 50 TL olarak belirlendi.

Editör: TE Bilisim