Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yardım alanlar ve engelli vatandaşlara, elektrik ve su ödemelerinde nakdi yardım yapılacak.
100’er TL’lik nakdi yardımlar, 2018 yılı Ocak ayı itibarıyla başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, sosyal yardım alan ve engelli vatandaşlarla ilgili bugün Bakanlar Kurulu’nda alınan bir karara yönelik basın toplantısı düzenledi.

Saner, Sosyal Hizmetler Dairesi’nden yardım alanlar ve engellilere elektrik ve su ödemelerinde nakdi yardım yapılmasıyla ilgili 2017 yılı başından bu yana çalışmalar yürütüldüğünü anımsattı.

Sosyal yardım alanlara ve engellilere, elektrik için, 250 kw/saat ücretinin yarısının verildiğini ifade eden Saner, bunun, mevcut ücretten indirim anlamına geldiğini belirtti.

Saner, Bakanlar Kurulu’nun, 250 kw/saat’lık elektrik ve 10 tona kadar su tüketimi için 100 TL’lik yardım yapılmasını karara bağladığını söyledi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın hassasiyeti ile sosyal hizmetler yardımı alanlar ve engellilerin hayat kalitesinin artırılması için uğraş verdiklerini kaydeden Saner, Sosyal Hizmetler Tüzüğü’nün geçmesi ile çok daha farklı yardımların önünün açılacağını belirtti.

Bakan Saner, 3 bin 135 engelli vatandaş ve 3 bin 430 sosyal yardım alan vatandaşın 2018 yılının ilk ayından itibaren ödeneceğini de açıkladı.

Bu ödeneğin bütçede yer aldığını ifade eden Saner, “Tüm engelli ve sosyal yardım alan vatandaşlar, 2018 yılı Ocak ayı itibarıyla ödenecek. Hayırlı olsun” dedi.

Editör: TE Bilisim