Lions Kulüpleri Birliği himayelerinde yapılacak ve 100 çocuğa 100 bisiklet almak amacıyla düzenlenen Gran Fondo Kuzey Kıbrıs Bisiklet Yarışı pazar günü yapılacak.

Organizasyon adına yapılan yazılı açıklamada, Gran Fondo Kuzey Kıbrıs Bisiklet Yarışı ile ilgili olarak basın toplantısı düzenlendiği ve toplantıda organizasyon sahipleri adına Lions Kulüpleri Birliği Başkanı Munise Yeten, Yarış Direktörü Salih Yalızat ve Lions Kulüpleri Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Ezcan Özsoy'un yarışa ilişkin detayları kamuoyuyla paylaştığı kaydedildi.

Bu yıl 100. Kuruluş yılını kutlamaya hazırlanan Lions’un 100. Yılı etkinlikleri kapsamında yapılacak olan Gran Fondo Kuzey Kıbrıs Bisiklet Yarışı, 100. yıla uygun olarak, “100 Çocuğa 100 Bisiklet” sloganıyla gerçekleştirilecek. Yarışa katılanlardan kayıt için alınacak 50 TL’lik ücretin 100 çocuğa 100 bisiklet alımı için kullanılması planlanıyor.

YARIŞ 3 PARKURDAN OLUŞUYOR

Pazar günkü yarış kısa (20 km) orta (57 km.) ve uzun (123 km.) olmak üzere 3 parkur ve 3 kategoride yapılacak.Yarışa lisanslı sporcular veya lisansız tüm bisiklet sahipleri, kask takmaları koşuluyla katılabilecekler.

TÜM KATILIMCILARA T-SHIRT VE MADALYA VAR

Gran Fondo Kuzey Kıbrıs Bisiklet yarışına katılan tüm sporculara ücretsiz hatıra T-Shirt’ü ve yarışı tamamlayanlara ise hatıra madalyası dağıtılacak.

Yarış günü de kayıt yapılabilecek.

Basın toplantısında,yarışmaya katılmak isteyenlerin Gran Fondo Kuzey Kıbrıs’a www.kuzeykibrisgranfondo.com adresinde yer alan online ön kayıt formunu doldurarak veya yarış günü alana kurulacak kayıt ofisine şahsen başvurarak kayıt yaptırarak suretiyle yarışmaya katılabilecekleri belirtildi

KKTC BİSİKLET FEDERASYONU KATKI SAĞLIYOR

Yarışmaya katılacaklar KKTC Bisiklet Federasyonu yarış kuralları ve kokart sahibi hakemlerin denetiminde yapılacak yarışla ilgili detaylara, parkur bilgilerine ve haritalara www.kuzeykibrisgranfondo.com adresinden ulaşabilecekler.

Organizasyona şu ana kadar 200 yarış başvurusu yapıldı. Başvurular yarış saatine kadar devam edecek. Aynı zamanda Lions davetlisi olarak adaya organizasyon için 100’e yakın misafir geldi.



LİONS KULÜPLERİ BİRLİĞİ’NİN ÇAĞRISI

Lions Kulüpleri Birliği Başkanı Munise Yeten, basına yaptığı konuşmada, bisiklet sporuna gönül verenler ile bisiklet sahibi olanları, 100 çocuğu sevindirmek üzere kendilerine uygun kategorilerde yarışmalara katılmaya çağırdı.

Yeten şunları söyledi:

“Kitlesel olarak zor günlerden geçtiğimiz şu günlerde ülkemiz çocuklarını sevindirmek için, ülke tanıtımına büyük katkı sağlayacağına inandığımız, ‘Gran Fondo – Kuzey Kıbrıs’ bisiklet yarışı düzenleniyor. KKTC Lions Kulüpleri Birliği ve Anadolu yakası 118y yönetim çevresi federasyonu himayelerinde gerçekleşecek yarış, 1997 yılında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde ‘Lions kulüplerinin kurulmasında büyük katkıları olan Erol Gürler’in anısına bundan sonra geleneksel olarak düzenlenecek. Bizlere bu konuda destek olan başta Turizm ve Çevre Bakanlığı’na, Gençlik Dairesi’ne, KKTC Bisiklet Federasyonu’na Te- Medya reklam ajansına, Merit Hotel-Lefkosa, Nestle, Koop Süt, Akcan Bisiklet Ltd. Cafe Biyer, Alpet ve diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz.”
Editör: TE Bilisim