Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Türkiye’de 10 Ağustos’ta gerçekleştirilecek cumhurbaşkanlığı seçiminde KKTC’de oy kullanacak Türkiye vatandaşlarına yönelik çalışmaları çerçevesinde KKTC’ye gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ı kabul etti.

YILDIRIM

Kabulde konuşan AK Parti Milletvekili Binali Yıldırım, Türkiye’de 10 Ağustos’ta cumhurbaşkanlığı seçiminde bir ilkin yaşanacağını Cumhuriyet’in kuruluşundan beri ilk kez cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçileceğini belirtti.

Yıldırım, seçim nedeniyle 11 Temmuz’dan bu yana yurt içinde kampanya çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini belirterek, bu seçimde ilk kez yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşlarının da oy kullanacağını söyledi.

100 BİNE YAKIN KİŞİ SANDIK BAŞINA GİDECEK

Yıldırım, KKTC’de 100 bine yakın vatandaşın sandık başına gideceğini belirterek, 31 Temmuz-3 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek olan oy verme işlemiyle ilgili vatandaşları bilgilendirmek istediklerini söyledi.

Binali Yıldırım, seçimde tek bir sandık merkezinin tanımlandığını dolayısıyla Karpaz’daki vatandaşların da Lefkoşa’da oy kullanmak durumunda olduğunu belirterek, bununla ilgili oluşabilecek lojistik sorunlara kolaylaştırıcı tedbirlerin de gözden geçirileceğini kaydetti.

Yıldırım, cumhurbaşkanının yetkilerinin Anayasa’da belirlenmesine karşın, bugüne kadar parlamento tarafından seçildiği için yetkilerini şartların gereği tam olarak kullanmadığını halkın doğrudan oylarıyla seçilen cumhurbaşkanının yetkilerini tamamen kullanması gerektiğini kaydetti.

“GÜÇLÜ TÜRKİYE VE KKTC OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Binali Yıldırım Türkiye’de 12 yılın getirdiği güven ve istikrarın var olduğunu belirterek, “Güçlü bir Türkiye ve KKTC olmazsa olmazımız. İstikrar ve güvenin devamı hem ülkemizde hem bölgemizde istikrarın sürmesi anlamına gelir. O bakımdan bu seçimler sadece Türkiye’de değil bölgemizde de önemle takip ediliyor” dedi.

Yıldırım, KKTC’de bulunmaları nedeniyle Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nu da ziyarete etmeyi arzu ettiklerini belirterek, Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını iletti.

EROĞLU

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk kez cumhurbaşkanının halk tarafından seçileceğini belirterek, kolaylıklar diledi.

Eroğlu, Binali Yıldırım’ın Kıbrıs Türkü’nün özellikle altyapı sorunlarıyla çok yakından ilgilenen; çok değerli bir dost olduğunu vurgulayarak, katkıları nedeniyle Yıldırım’a teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye’de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde KKTC’de yaşayan Türkiye vatandaşlarının ilk kez kitlesel olarak oy kullanacağını belirterek, bunun ön çalışmasının mutlaka yapılması gerektiğini, sandıklar sadece merkezde olduğu için taşıma durumları olduğunu kaydetti.

“CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMİNDE KKTC TECRÜBELİ”

Cumhurbaşkanı Eroğlu, Türkiye’de cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesinin önemli olduğunu ifade ederek, KKTC’nin bu açıdan tecrübeli olduğunu Kıbrıs Türk Federe Devleti döneminden beri cumhurbaşkanının halkın oylarıyla seçildiğini hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, “Türkiye bunu ilk defa yapıyor. Bence doğru olanı yapıyorlar” dedi.

Cumhurbaşkanı Eroğlu, propaganda çalışmalarında Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve ekibine kolaylıklar dileyerek, selamlarını iletti.
Editör: TE Bilisim