Kuzey Kıbrıs Bisiklet Federasyonu’nun projesi olarak,KKTC Başbakanlık Spor Dairesi’nin katkılarıyla 19-21 Şubat tarihleri arasında 3 etap halinde düzenlenecek olan 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun ilk tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.“Sürdükçe keşfet” sloganı ile düzenlenecek olan 1.Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’na 7 ülkeden toplam 11 elit erkek bisiklet takımının katılımı bekleniyor.

Kuzey Kıbrıs Bisiklet FederasyonuYönetim Kurulu ÜyeleriOgün Hamzaoğulları ve Esin Esmen’in yönetiminde gerçekleştirilen basın toplantısının başında Ogün Hamzaoğulları yaptığı açılış konuşmasında, ülkemizde bisiklet turizminin canlanmasına, bisiklet yollarının artırılmasının teşvik edilmesine, hareketli yaşamın özendirilmesine katkı sağlayacak olan ve toplam 7 ülkeden 11 profesyonel elit erkek bisiklet takımının katılacağı böylesi önemli bir organizasyonu düzenleyecek olmaktan Federasyon olarak büyük onur ve gurur duyduklarını dile getirdi.Esin Esmen ise iklim ve coğrafi güzellikleri açısından bisiklet turizmi altyapısına çok müsait bir ülke olma potansiyeli taşıyan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bu projeyi hayata geçiyor olmalarından dolayı büyük bir heyecan duyduğunu ifade etti.

Etaplarla ilgili detaylı bilgiler veren Proje Koordinatörü Salih Yalızat, etaplar oluşturulurken hem yarış altyapısına uygun, hem de ülkenin tarihi ve doğal güzelliklerini en ideal şekilde yansıtabilecek bölgelerin tercih edildiğini ifade etti. 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun Yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın ise organizasyonun teknik detayları hakkında bilgi verirken, dünyada bisiklet organizasyonların gittikçe artan önemine vurgu yaptı.

Toplam 3 etaptan oluşacak “1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu”nun 19 Şubat’ta gerçekleşecek 1. Etabı’nda sporcular 154 kilometrelik Lefkoşa-Güzelyurt-Çamlıbel-Sadrazamköy-Lefkoşa parkurunda yarışacak.20 Şubat’taki 2.Etap’ta, Lefkoşa-Gazimağusa-İskele-Geçitkale-Esentepe-Lefkoşa parkurunda yarışçıları 168kilometrelik zorlu bir etap bekliyor olacak.21 Şubat’taki 3.ve son etapta ise Girne Kapısı’nda başlayıp aynı noktada son bulan 1,5kilometrelik parkurda takımlar 40 turu tamamlayarak 60kilometrelik Lefkoşa Kriteryum etabında mücadele edecek.Yarış esnasında tüm etaplarda hem havadan, hem de karadan çekimler yapılacak.

Projenin etkinlik yönetimi, iletişim ve medya çalışmalarını ortaklaşa üstlenen PRIsland Communication Services Direktörü Faika Yalvaç ve Major Group Direktörlerinden Feyza Erkal Olgun’unorganizasyonun detaylarına ilişkin çeşitli bilgiler vermesi ile devam eden toplantıda etapların akışı ve güzergahlarla ilgi videolar izlettirildi ve organizasyon logosunun tasarım sunumu yapıldı.

1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun planlama aşamasında, Türkiye’de 51 yıldır düzenlenen ve dünyadaki bisiklet turları arasında önemli bir yer elde etmiş olan Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu örnek alındı. Bisiklet turizminin canlandırılması veyabancı takımlara ülkenin tanıtımının yapılması açısından ülkemiz turizmine büyük katkı sağlayacak olan 1.Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu sayesinde,sağlıklı yaşamın ve bisiklet kullanımının daha çok teşvik edilmesi ve bisiklet yollarının artırılmasına yönelik de önemli kazanımlar elde edilecek.İlk olması açısından ayrıca büyük önem arz eden bu organizasyon sayesinde ülkemiz, dünyaca ünlü bisiklet sporcularının ve takımlarının üst düzey mücadelesine ev sahipliği yapacak.

“1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu”nda sporcular organizasyondan iki gün önce, 17 Şubat Çarşamba günüKuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne gelecek, organizasyondan 1 gün sonra 22 Şubat Pazartesi günü ise ülkeden ayrılacaklar.

Bisiklet Festivali 21 Şubat’ta
Organizasyonun kapanış günü olan 21 Şubat Pazar günügörsel bir şölenin yaşanacağı uluslararası takımların 40 turluk 3.Etap yarışına ilave olarak çeşitli kategorilerde 7’den 77’ye halk sürüşlerinindüzenleneceği, çeşitli yarışmalar, gösteriler ve eğlenceli etkinliklerin yer alacağı bir Bisiklet Festivali de gerçekleşecek.Girne Kapısı’nın bulunduğu alanda, Kuğulu Park’ta kurulacak yiyecek içecek standlarının yanı sıra sponsorların standları ve bisiklet satış, kiralama standları da yer alacak.21 Şubat’taki etkinlik tüm yarışların ardından düzenlenecek ödül töreni ile son bulacak.

Birçok kesimden büyük destek

Başbakanlığa bağlı Spor Dairesi’nin katkıları ile düzenlenen 1. Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu’nun diğer kurumsal destekçileri arasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı, Polis Genel Müdürlüğü, Sivil Savunma Teşkilat Başkanlığı, Turizm Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı,Sağlık Bakanlığı, Gazimağusa Belediyesive Lefkoşa Türk Belediyesi yer alıyor. Erülkü Süpermarket’in ana sponsor olarak yer aldığı organizasyonun sponsorları ise Girne Amerikan Üniversitesi, Sun Rent a Car, Uludağ İçecek, Mr. Brown, Caffe Pascucci, Delta Bisiklet,Yapım İnşaat, Kıbrıs Developments Milos Park Homes, T&T Airport, Magictouch, Cyproduction ve Aksa Jeneratör oldu. Le Chateau Lambousa, Arkın Palm Beach Hotel ve Merit Park Hotel organizasyona konaklama sponsorları olarak destek verirken, Kolan British Hospital sağlık sponsoru,Kuzey Kıbrıs Turkcell ise iletişim sponsoru olarak katkı sağlıyor.

Medya kuruluşlarından büyük destek
Organizasyona medya kuruluşları da önemli destek veriyor. Demokrat Bakış, Detay, Haberal Kıbrıslı, Halkın Sesi, Havadis, Kıbrıs Gazetesi, Kıbrıs Postası, Star Kıbrıs, Vatan gazetelerinin yanı sıra internet gazetelerinden Haber Kıbrıs ile Gündem Kıbrıs, radyolardan da Dance FM medya sponsorları olarak yer alıyor.Organizasyonun açık hava medya sponsoru Wideline olurken sosyal medya sponsoru Slogan Kurumsal, medya takip sponsoru ise Ajans Press oldu.

Organizasyona ilişkin detaylı bilgiler her gün “Uluslararası Kuzey Kıbrıs Bisiklet Turu” Facebook sayfası ve www.tourofnorthcyprus.org adresinden paylaşılacak.
 
Editör: TE Bilisim