Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği,1 Eylül Dünya Barış Günü’nün bu yıl da kan ve gözyaşı içinde karşılandığına dikkat çekti.

Birlik, dünya halklarının kardeşliğini, insanlığın ortak geleceğini vurgulayarak, dökülen kan ve gözyaşlarının son bulması ve huzur ve barışın hüküm sürmesi için herkesi mücadeleye çağırdı.

Kıbrıs Türk Tabipleri Birliği tarafından yayımlanan Barış Günü mesajında, şöyle denildi:

“Kıbrıslı Türkler 40 yıldır dünyada yok sayılmakta, görmezden gelinmektedir. Varlığımız tehdit altındadır ve Kıbrıs sorunu yaşayan Kıbrıslıların birçoğunun yaşından eskiye dayanma noktasındadır. Yurdumuzda gerçek barışın yaşayabilir bir çözüm ile ve toplumların barışması ve emeği ile mümkün olabileceğine inanmaktayız. Barış için her birimizin çaba ve emek harcaması gerektiğini, masa başında sağlanacak antlaşmanın tek başına çözüm olmayacağını düşünmekteyiz. Bu uğurda sorumluluk almalı, bireysel katkılar da sağlamalıyız.”

Kıbrıs sorununun sürüncemede kalmasından başka, ülkede günlük yaşamdaki ekonomik, siyasal, demokratik sorunların da toplumsal barışı bozduğu, giderek halkın kendi insanına ve ülkesine inancını azalttığı savunulan mesajda, “Gençlerimiz, geleceklerini kendi topraklarımızda görmemekte, göç etmektedir. Adil, demokratik, kendi insanına değer veren bir sistem yaratmak zorundayız. Yoksa yakında Kıbrıs’ta Kıbrıslı kalmayacaktır” ifadeleri yer aldı. 
Editör: TE Bilisim