Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün, 1 Ağustos’ta gerçekleşen üç önemli olayın Türk Halkının adadaki kalıcılığının simgeleri olduğunu vurguladı.

Özgürgün, Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Kıbrıs Türkünün adadaki varlık mücadelesini simgeleyen 1 Ağustos’ta, Kıbrıs adasının fethinin 444., efsanevi TMT’nin kuruluşunun 57. ve GKK’nın kuruluşunun 39. Yıldönümünü kutlamanın haklı gururunu yaşıyoruz” dedi.

Özgürgün, 1 Ağustos tarihinin Kıbrıs Türk halkının bu coğrafyada var olmak için örgütlendiği, bu örgüt çatısı altında eğitilerek, topyekün mücadele verdiği, bu direniş sayesinde “Mutlu Barış Harekatı” ile özgürlük ve güvenliğine kavuştuğu Toplumsal Direniş Bayramı olduğuna işaret etti.

“Kıbrıs Türkü bugünlere; kan, gözyaşı, büyük acı, sıkıntı ve Türklük adına onurlu bir direniş sergileyerek ulaştı” diyen Özgürgün, bu mutlu günde her üç olayın heyecan ve gururunun yüreklerde yaşandığını, geleceğe umutla baktıklarını belirtti.

Özgürgün şunları kaydetti:

“Ulusal Birlik Partisi olarak, barışa ve adalete yüzyıllarca öncülük eden bir medeniyetin mirasçıları olarak, geçmişten aldığımız güçle, bu adadaki varlığımızı koruyarak çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz.

İnancımız odur ki, halkımız geçmişte yaşadığı tüm zorluklara rağmen verdiği onurlu mücadeleden gurur duyarken, geleceğe de hep güvenle bakmaktadır.

1 Ağustos’ta gerçekleşen üç önemli olayın Türk Halkının adadaki kalıcılığının simgeleri olduğunu bir kez daha vurgular, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve saygı ile anar, Anavatan Türkiye, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Güvenlik Kuvvetleri mensuplarına teşekkürlerimizi sunarım.” 
Editör: TE Bilisim