,1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı yarın kutlanacak. Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın (GKK) kuruluşunun 40’ıncı, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın (TMT) kuruluşunun 58’inci ve Kıbrıs’ın Osmanlılar tarafından fethinin 445’inci yıldönümü dolayısıyla çeşitli tören ve etkinlikler düzenlenecek.

Yarın saat 09.30’da Lefkoşa ve bütün ilçe merkezlerindeki Atatürk anıtları önünde tören düzenlenip anıtlara çelenkler konulacak. Saat 10.00’da Lefkoşa Şehitler Anıtı önünde, saat 12.00’de de Cumhuriyet Parkı Anıtı önünde tören yapılacak.

Yarın saat 08.00’de Boğazköy’de başlayacak 16 km’lik Mukavemet Yol Koşusu, TMT Mücahitler Derneği önünde tamamlanacak. Dereceye giren sporculara ödülleri TMT Mücahitler Derneği merkez binasında saat 10.15’te verilecek.

ÖZGÜRGÜN: “1 AĞUSTOS TARİHİ KIBRIS TÜRKÜ’NÜN ADADAKİ VARLIĞINI SİMGELEYEN EN BÜYÜK GÖSTERGESİDİR”

Lefkoşa, 31 Temmuz 16 (T.A.K): Başbakan Hüseyin Özgürgün, “1 Ağustos tarihinin; Kıbrıs Türkü’nün adadaki varlığını simgeleyen en büyük göstergesi olduğunu” vurguladı.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Özgürgün, Kıbrıs Türk tarihinde, Kıbrıs Türk halkı için her biri ayrı ayrı önem taşıyan 3 yıldönümün aynı günde kutlandığı 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramı’nı idrak etmenin coşku ve gururunu yaşadıklarını vurguladı.

Kıbrıs’ın fethinin 445’inci, Türk Mukavemet Teşkilatı’nın 58’inci, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’nın ise 40’ıncı kuruluş yıldönümü olan 1 Ağustos tarihinin, Kıbrıs Türkü’nün adadaki varlığını simgeleyen en büyük göstergesi olduğuna işaret eden Özgürgün, şöyle devam etti:

“1 Ağustos, Osmanlı İmparatorluğu’nun Kıbrıs adasını fethetmesiyle adada Türk hakimiyetinin sağlandığı, Kıbrıslı Türkleri top yekun yok etmek isteyen güçlere karşı en zor şartlarda birlik ve beraberliği sağlayarak örgütlü mücadelenin başlatıldığı ve KKTC'nin düzenli ordusunun kurulduğu tarih olması bakımından bizler için anlamı ve önemi çok büyüktür.

Kıbrıs tarihine bakıldığı zaman bugünlere gelene değin geçen süreçte, Kıbrıs Türk halkı bu adada varlığını korumak, huzur ve güven içerisinde can ve mal korkusu çekmeden yaşamını sürdürmek adına kan, gözyaşı dökmüş, büyük acı ve sıkıntılarla dolu yıllar yaşamıştır.

Tüm bu zorluklara rağmen, büyük bedeller ödeyip onurlu bir mücadele sergileyerek bugün sahip olduğu kendi egemen devlet çatısı altında geçmişinden gurur duyarak geleceğine güvenle bakmaktadır.

Gelecekte şartlar her ne olursa olsun geçmişte yaşadıklarımızdan aldığımız dersle varlığımızı kararlılıkla sürdürmek, KKTC’yi ilelebet yaşatmak ve daha ileriye taşımak hepimizin asli görevidir.”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, ülkenin milli mücadele tarihinde emek veren, canıyla ve kanıyla toplumun bugünlere gelmelerini sağlayan şehitleri rahmetle, gazileri minnet ve saygı ile andı.

Özgürgün, ayrıca desteğiyle daima Kıbrıs Türkü’nün yanında olan Anavatan Türkiye’ye, tüm TSK ve GKK mensuplarına da teşekkürlerini sunduğu mesajında, Kıbrıs Türkü’nün 1 Ağustos Toplumsal Direniş Bayramını en içten duygularıyla kutladığını belirtti.
Editör: TE Bilisim