Kadınların farklı alanlardaki başarısı beni hep mest etmiştir.

Dün ziyaretine gittiğim Gazi Mağusa Kaymakamı Şifa Çolakoğlu da başarılı kadınlardan bir tanesi. Öncelikle söyleyeyim ki kesinlikle mütevazi bir Kaymakam. İlk kez sohbet etme fırsatım oldu.

Binanın içler acısı durumunu konuştuk. Merdivenlerden yukarıya çıkarken alt katta masaların atıl durumda olduğunu gördüm ve hemen eleştirdim.
Binanın durumu ortada.

Ne bir tadilat yapılabiliyor ne de var olan demirbaş çöpe atılabiliyor. Oradaki fazlalıkları koymaları gereken depoları ise değim yerindeyse ağzına kadar tıka basa doldu.

Yani kırılan kalıyor. Ta ki Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi’nden bir ekip gelerek, eskileri kayıt edip oradan taşıyana kadar.

Uzun zamandan beri bakıma ihtiyacı olan bina için kimse elini cebine sokmamış. Yani kısaca Kaymakamlık binası kimsenin umurunda olmamış. Zaten 4 katında farklı farklı işlerin yürütüldüğü binada Kaymakamlık tek başına çaba sarf etse bile bir şey değişmiyor. Geçtiğimiz günlerde duyarlı bir iş adamımız Kaymakamın talebi üzerine 3 bidon boya göndermiş Kaymakamlığa. Böylece iç duvarlar boyanarak bir nebze daha iyi görünüme kavuştu.
Yani Kaymakam talep etmese iç duvarların vay haline.

Dış cephenin boya işleri de ihaleye çıkmış, bugün yarın o da sonuçlanacak ve en azından Kaymakamlık binası savaştan kalma boyası ile artık gözümüze batmayacak.

Kadın olunca da bir başka yürütülüyor işler. Yani görsellik önemli. Kadın eli değince de ilk iş temizlik tertip ve düzen geliyor oldukları yere. Şifa hanım da aynen böyle yapmış ama temizlik yapacak bir kişi dahi yokmuş binada. Maalesef ki üzülerek söylemeliyim temizlik işleri oradaki memurların eline kalmış. Haftanın bir günü alt katın temizliğini yapan çalışana yalvar yakar temizletiyorlar katlarını. Aslında Personel Dairesi bu alanda her ne kadar ihtiyaç gibi görmese de, bütçe yok dese de Kaymakamlık gibi dünya kadar işin yürütüldüğü binayı temizleyecek 1 kişi dahi atayamıyorsa bu sorgulanmalıdır. Halkın sık sık uğradığı, temizliğin yapılmadığı bina belki hükümetin umurunda değil ama bu durum utanılacak bir durumdur. Kadın bir Kaymakamın makamını kendi temizlemesi devletin ayıbıdır.

Gelelim içler acısı bir duruma daha. Maalesef ki maalesef Kaymakamlık engelli vatandaşlarımıza kapalıdır. Neden mi? Beklide 15 senedir kullanılmayan asansörün çalışmamasından dolayı. Yaşlıların, sağlık sorunu olan vatandaşların ve en önemlisi engelli vatandaşlarımızın kullanarak üst katlara çıkmasını sağlayan tek asansör bozuk. Bozuk olan asansörün yerine yenisi için bir bütçe çıkarılmış. Yaklaşık 90 bin civarı. Bir an önce hayatı kolaylaştırmak ve engelleri kaldırmak adına bu asansörün devreye girmesi şarttır. Yani yoklukla mücadele eden ve yılmayan kadın Kaymakamı tebrik ederiz…