Bir ülkenin öncelikle çözmesi gereken 2 esas meselesi var bana göre .

Birincisi sağlık ,İkincisi Eğitim.

Birbirinden ayıramazsınız birini öne diğerini onun ardına koyamazsınız.

Zaten sağlık ve Eğitimle ilgili sorunlarını çözmüş ve bu anlamda insan odaklı kaliteli hizmeti sağlamış  ülkelerde gerisi kendiliğinden geliyor.

Modern dünyanın en önemli parametrelerinden biridir eğitim. Mutlu ve kaliteli yaşam,Ekonomik refah,Eşitlik ve adalet,Bağımsızlık özgürlük,Özgüven,Medeni insan olma,Hayalleri gerçekleştirme,Toplumu ilerletme,Ulusal kalkınma Sağladığı faydaların başlıcalarıdır.

Ancak bütün bu faydaların ötesinde eğitimi insan olmanın bir gereğidir.

Bu gerçeği farkına varmış ülkelerde yukarıda sağladığı faydalarıda görmeniz mümkün.

Peki bizde durum nedir.

Bir Devlet okulu olan Çanakkale Ortaokulu’nda öğrenim gören 6 öğrencinin karnelerini alamadıkları ile ilgili haberden sonra Okul müdürünün sosyal medyada yapmış olduğu açıklama bize eğitimimizin durumunu anlatır nitelikte.

Bakın ne diyor Okul müdürü.

 “Devlet okullarında para alınması gerçekten çok kötü biz de onaylamıyoruz ancak o DEVLET dediğiniz yapı (büyük yazayım da iyi okusun TDP'li arkadaş ) hiçbir şey vermiyorsa tuvaleti nasıl temizleyecem, kırılan camı nasıl tamir edecem, spor dersinde nasıl top verecem çocuk oynasın, maça giderken otobüsünü nasıl ödeyecem, o haktır dediğiniz karnenin kağıdını bile, basacağım mürekkebi bile satın almak zorundaysam, hasta olan karnı ağrıyan çocuğa bir sıcak çayı cebimden ödeyerek ikram edeceksem (bin defa helal olsun) bozulan klimayı tamirini ben yapacaksam ya da yenisini almak için dileneceksem, okulumdaki öğrencileri kötü niyetli yabancılardan korumak için güvenlik görevlisini okul olarak ben ödeyeceksem, velilerimizi aradığım telefonları bile ben ödeyeceksem, sayın siyasetin büyük adamı burası hala daha devlet okuludur deyip bir kaşık suda fırtına koparacaksın. 

Kusura bakma komik oluyorsun bayım (spor salonu yapımının rövanşını böyle alamazsın) Başka kapıya...

 Siz 10 lira vermeyi reddeden 3-5 velinin gazıyla oyalanıp durunuz. 735 velimizden bizi anlayıp destek çıkan 730 tanesine de desteklerinden dolayı teşekkür ederim...

 Çanakkale Ortaokulu siz değerli velileriyle güzel...”

İmza ,Okul müdürü Emin Özkalp