Ülkemizdeki sorunlara eleştirel yaklaşımda bulunurken yapıcı da olmak, yiğide hakkını vermek de gerek.

Bugüne kadar, zaman zaman sert üslupla eleştirdiğim Sayın Sağlık Bakanı Dr. Dt. Filiz Besim’i, bizzat kendi çabaları ile ve bazı engellemelere rağmen, Kalkanlı Yaşam Evi projesini hayata geçirdiği için bir vatandaş olarak tebrik ederken, bir doktor olarak da teşekkür ediyorum.

Ülkemizdeki yaşlılarımızın ve bakıma ihtiyacı olanlar, ihtiyaçlarını karşılayacak büyüklükte ve yüksek kalitede bir yaşam merkezine kavuştular.

Geçtiğimiz Pazar günü burayı ziyaret ettim.

Ne yalan söyleyeyim, aracımı park edip de içeri girerken, ‘’bir balon icraat daha’’ düşünceleri geçiyordu aklımdan. Ta ki beni güler yüzlü bir güvenlik görevlisi kapıda karşılayana kadar…

Bana gelme sebebimi sordu. Gezmek istediğimi belirtince, ‘’tabii ki’’ diyerek beni içeri buyur etti. ‘’Doktorumuza haber vereyim, sizi gezdirsin.’’ dedi.

Doktorun odasına girdiğimde, yaklaşık 5 yıl önce bir süreliğine birlikte çalışma imkanı bulduğum meslektaşım Dr. Şebnem Benar’ı masasında çalışırken buldum. Beni içeri buyur etti. Biraz havadan sudan sohbet ettikten sonra, merkezi gezmek için koridora çıktık.

Şebnem Hanım beni hasta olan veya olmayan, bakım ihtiyacı bulunan insanlarımızla, yaşlılarımızla tanıştırdı. Sağlık sorunları olanlarla ilgili iki doktor olarak bilgi alışverişinde bulunduk.

Merkezin konumu çok güzel. Havası mis gibi. Odalar gerçekten harika. Güvenli ve tertemiz. Misafirlerin hepsinin yüzü gerçekten gülüyor. Hemşireler ve diğer görevliler, merkezde kalanlarla bire bir iletişim kurarak ilgileniyorlar.

Onlarla ‘’insan gibi’’ değil, ‘’insan oldukları için’’ ilgileniyorlar. Duygulandırıcı…

Bir fizyoterapi ve rehabilitasyon biriminin kurulması için de girişimde bulunmuş Dr. Şebnem Hanım. Hatta, merkeze bir köpek de gelecekmiş. Ortamı biraz daha şenlendirmek, misafirlerin morallerini yükseltmek için. Aklında bir sürü proje var belli ki. Zaten merkezin üst katına, bir yer tahsis edilmiş kendisine, orada kalıyor 7 gün 24 saat. Bir yaşlımız, bir bakıma muhtaç vatandaşımız için bulunmaz bir nimettir değerli okurlar. Merkeze ataması yapılmadan, görevlendirilme ile gelmiş bir doktor olsa da, Şebnem Hanım’ın aklında sadece işini iyi yapmak var. Kendisinin de huzuru zaten yüzünden okunuyor.

Özetle, ülkemize, halkımıza çok faydalı olacak bir merkez, Kalkanlı Yaşam Evi. Geliştirilmeye de oldukça müsait bir altyapısı var.

Zaten, günlerden Pazar da olsa, sadece benim bulunduğum 45 dakikalık süre içerisinde iki aile, yakınlarını buraya yerleştirmek için görüşmeye geldi.

Aylık ücreti 1.100 TL. Şaka gibi bir ücret. Eminim, bu ücreti karşılayamayacak olanlar için, farklı bir formül de bulunacaktır.

Kalkanlı Yaşam Evi’nde umut var!

Kimin yolunun oraya düşeceğini sadece Allah bilir.

Sahip çıkalım.

Sayın Sağlık Bakanı’nın, kendisini yönlendirmeye çalışan ‘’meclis bekçilerine’’ rağmen, ‘’siyasi’’ değil, ‘’duygusal’’ beyninden çıkmayı başaran bu projenin, hükümetler değiştikten sonra da devam edebilmesi, bir devlet politikası haline getirilebilmesi için, hepimizin gayret göstermesi gerekir.  Ben kendi adıma, hiçbir maddi karşılık beklemeden, nöroloji uzmanı olarak her türlü desteğe hazırım.

Geliştirilmeye müsait, ülkemizin farklı yerlerinde de hayata geçirilmeye uygun, hatta ve hatta, sağlık turizmine bile katkıda bulunma potansiyeline sahip bir projedir Yaşam Evi projesi. Yeter ki siyasi hırslara, sağlıktaki statikonun egosuna kurban edilmesin!

Elinize, emeğinize ve ‘’cesaretinize’’ sağlık Sayın Besim! (Dilerim bu cesaretinizi, bundan sonra, sağlığın başka hukuki olmak üzere, diğer konularında da gösterebilirsiniz.)

Yüreğinize Sağlık Dr. Şebnem Benar ve ekibi!

‘’Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı'na bir katkıda siz yapabilirsiniz. Kalkanlı Yaşam Evi’nin daha iyi imkanlara sahip olabilmesi için bende varım diyorsanız aşağıda yer alan hesap numarasına destekte bulunabilirsiniz.

Kooperatif Merkez Bankası Fon Bağış Hesap No: 10_304_6169033’’

(KKTC Sağlık Bakanlığı)

Dr. H. İlker İpekdal

İletişim: 0542-8529899