Cumhurbaşkanlığı seçimlerine her geçen gün daha da yaklaşıyoruz. Tabi seçim hiç de öyle tahmin edildiği gibi kolay olmayacak. Öncelikle belirtmeliyim ki Serdar Denktaş’ın hedefleri var. Bu hedefleri de elbette ki Başbakan Yardımcılığı ile sınırlı değil. Bugün baktığımızda Ahmet Kâşif gibi önemli bir ismi koltuğundan oynattı. Ne için? Elbette ki siyasi geleceğini riske atmamak için. Ahmet Kâşif gerek siyasi alanda gerekse yaş itibarı ile parti başına gelebilecek bir siyasetçi. Denktaş Kâşif’in gücücün farkında iken onu kolay kolay Genel Başkanlık koltuğuna oturtmayacaktı. Sırf bu yüzden adım atarken de çok ince hesaplar yaptı. Gel gelelim ki hedefinde sadece Kâşif yoktu. Bugün Kâşif’in hazırda beklettiği istifa var. Yani her an toplu şekilde istifa etme kararı alınabilinir. Herkes bu istifa sonrasında nelerin yaşanabileceği konusunda hem fikir bence. Yani DP-UG büyük bir sınavdan geçecek. Hayatında göremeyeceği kadar iyi bir yükselişte olacak ama sarsılarak, yıpranarak. Bir zamanlar kapısına kilit vurulmak üzere iken bir şansla güçlenen DP-UG ‘yi ilerleyen günlerde ne bekliyor belli değil ama cumhurbaşkanlığı seçiminde büyük bir etkileşimi olacağı da kesindir.
Serdar bey satrancı iyi biliyor olmalı ki hamlelerinde başarılı. Her ne kadar kendisine diş bileyenler olsa da hedeflediği şekilde ilerlemekten de geri kalmıyor.

Özellikle belediye seçimlerinde Lefkoşa bölgesinde izledikleri stratejide hangi taktik ile Lefkoşa’nın elden gittiğini söylemem gerekmez. Serdar Denktaş’ın kararlaştırdığı gibi bir seçim yaşandı. Yani sağ gösterip sol vuruldu.

Cumhurbaşkanlığı seçimi için de ayni şeylerin geçerli olmayacağını kim garanti edebilir ki_?

Eğer Derviş Eroğlu bugün adayım derse, kendisine destek UBP dışında yer alacak başka bir parti var mı çok yakında göreceğiz. UBP açık olarak desteğini belirtirken henüz destekleyeceği adayı açıklamayan DP-UG ne yapacaktır işte orası muamma. Ama kanaatimce Serdar Bey Cumhurbaşkanlık seçiminde etkin güç olacaktır. Cumhurbaşkanlık adaylığını açıkladığı an seçime giren Eroğlu birinci turdan bu işi alamazsa ikinci tur kendisi için çok zor bir sınav olacaktır.

Eroğlu eğer ikinci tura kalırsa, sol oyların birleşmesi ile seçimi kaybedebilir. Sırf bu yüzden atacağı her adım kendi aleyhinde olacaktır. İki düşünüp bir karar alması tarafındayım yoksa bu yarış DP-UG’nin istediği gibi sonuçlanacaktır.