İrsen bey dün durumu yine idare etti…
ABD’ye içi rahat gidecek ve hem ziyaretlerini gerçekleştirecek hem de tepeden tırnağa sağlık kontrolünden geçecek…
Bugün yapılan görüşmelerden sonra herkes bir beklenti içindeydi.
Hele de muhalefet partileri erken seçim kararı alınacağı beklentisi içinde olduklarından UBP içindeki gelişmeleri özel görevlendirdikleri adamları sayesinde yakından takip ettiler.
UBP’li muhalifler ise bu kez İrsen beyi köşe sıkıştırdıklarını düşünüp, ‘ ne olacaksa olsun’ mantığında parti yetkili kurullarından çıkacak kararları beklediler.
Sonuçta beklenen olmadı ve İrsen bey Kaşif gurubundan bir ay süre daha aldı ve en azından şimdilik partide sular durulmuş oldu.

Dün yapılan görüşmelerde Ahmet Kaşif, en azından genel sekreterliği garantileyerek kendi arkadaşları arasında güven tazelemiş oldu.
Ahmet Kaşif ve ekibinin genel sekreter adayı sadece Hasan Taçoy ve çok büyük ihtimalle Cuma günü yapılacak olan toplantıda başka aday çıkmayacak, Taçoy yılların hayali olan genel sekreterlik koltuğuna oturacak…
Ancak İrsen beye yakın bakanlar halen Taçoy ismini hazmedememiş olsalar ki gönülleri başka isimlerde.
Örneğin Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, Girne milletvekili Necdet Numan’a genel sekreterlik görevi teklif etti.
Yine İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu’nun da başka isimlere bu görevi teklif ettiği iddia ediliyor.
Bir başka önemli gelişme de Çavuşoğlu’nun bugün Ankara’ya yapacağı ziyaretlerde parti genel başkanlığına aday olduğu iddiaları.
Özgürgün ve Çavuşoğlu’nun İrsen beyin bilgisi dışında nasıl olur da başka vekillere genel sekreterlik görevi teklif ettikleri de partide halen otorite boşluğu olduğunun göstergesi…

Yukarıda da yazdık, Kaşif dünkü görüşmeler sonucunda en azından genel sekreterlik makamını garantileri.
Ama bu kadar tantanadan sonra elbette Kaşif ve ekibi sadece genel sekreterlik ile tatmin olmadılar.
Dünkü görüşmelerde kabine değişikliği konusu da gündeme geldi.
Kaşif’e genel sekreterliği veren İrsen bey kabine değişikliği konusunda yine aynısını yaptı ve Kaşif’ten bir ay süre istedi.
Daha da önemlisi Kaşif’e kabinedeki bazı isimlerden rahatsız olduğunu da söylemekten çekinmedi.
Ama genel sekreterlik makamında anlaşıldığı için, kabinede yapılacak değişikliğin en azından şimdi yapılmaması gerektiği söyledi ve Kaşif’i de razı etti.
Varılan mutabakatta bir ay sonra üç bakanlık değişecek ve üç çürük elma gidecek, yerine muhalif vekilleri oturacak.
Tabi ki o zamana kadar başka gelişmeler yaşanmazsa!

Aslında dünkü görüşmeler sonrasında iki taraf ta mutlu ve mesut oldular.
Ahmet Kaşif en azından genel sekreterlik makamını garanti altına alırken, İrsen bey de bir ay süreyle üstündeki baskılardan kurtulmuş oldu.
Muhalefet her ne kadar UBP içindeki bu uzlaşmaya üzülse de artık zamanından önce bir erken seçim olmayacağı garanti altına alınmış oldu.
Eğer bu uzlaşmaya bir nazar değmezse, buna bir de bir ay sonra kabine değişikliği eklenirse İrsen bey önümüzdeki yıl Nisan ayında yapılacak olan genel seçimlerde bir kez daha aday olabilecek…

GÜNÜN FOTOĞRAFI



MESAJ KUTUSU


Sayın İrsen KÜÇÜK, dünkü toplantılar sonrasında muhaliflere sadece genel sekreterlik makamını verdiğiniz Cuma günkü seçimlerin formaliteden ibaret olacağı iddia ediliyor. Bakanlıkları kurtardıysanız ne mutlu size…

Sayın Nazım ÇAVUŞOĞLU
, cezaevi konusunda yapacağınız Ankara ziyaretinde Başbakanlık için aday olduğunuzu tebliğ edeceğiniz de söyleniyor.. Ankaralı yetkililer bakalım bu teklife nasıl cevap verecekler, biz de merak ettik şimdi…

Sayın Cemal BULUTOĞLULARI, çoktandır piyasada yoktunuz meğerse Girne’de çok büyük bir döner salonu açmışsınız ve işler de epey tıkırındaymış. Hayırlı işler bol kazançlar dileriz…

Sayın İbrahim BENTER, Vakıflar İdaresi müdürlüğü göreviniz hayırlı ve uğurlu olsun. Ancak bu arada UBP’de kazan kaldırmak üzere kulis yapılmaya başlandı. Umarız hevesiniz kursağınızda kalmaz…

Sayın Ünsal ECESOY, dün sabah bir gazino işletmecisinin şirketin paralarını toplayıp yurt dışına kaçtığı yönünde gazino çalışanlarından bazı ihbarlar aldık. Bu işler kontrolden çıkmaya başladı değil mi?

Sayın Ersin TATAR, geçtiğimiz hafta içinde Ercan’da yüklü miktarda kaçak altın ele geçirildiği ancak, olayın ört bas edilmesi ve basından gizlenmesi için büyük çaba sarf edildiğini duyduk. Gümrük Dairesi çalkalanıyor bilesiniz…

Sayın Reşat AKAR, günlük yeni bir gazete için kolları sıvadığınız iddia ediliyor. Böyle riskli bir dönemde cesur bir karar doğrusu. Umarız sermaye güçlüdür…Hayırlı ve uğurlu olsun…

Sayın Abbas SINAY,
CTP’de bölünmenin ilk belirtileri Girne seçimlerinde ortaya çıkmış. Orada ipin ucunu bir kaçırırsanız ülke çapına yayılma tehlikesi var diyorlar. Umarız UBP’nin içine düştüğü duruma düşmezsiniz…

Sayın Ata ATUN, şu rektörlük işi ortalığı epey karıştırdı gibi görülüyor. Tartışmaların son bulması için kamuoyuna bir açıklama yapmanız bekleniyor.

Sayın Sezai SEZEN,
parti içinde önemli bir grup yerel seçimler için çalışmalara şimdiden başladı bile. Bu kez sizi epey zorlayacaklar gibi görülüyor, uyanık olmakta yarar var.

Sayın Ahmet ZAİM, personel sıkıntısı konusunda ne deseniz haklısınız ama en azından bu yılın sonuna kadar böyle bir ihtimal ve imkan görülmüyor. UBP kurultayında yapılan saçma sapan istihdamlar en fazla size zarar verecek gibi. Allah sabırlar versin.

Sayın Ömer MERAKLI, organik tarım konusunda yine bir ilki gerçekleştirip bölge insanını bilgilendirme toplantılarına başlamışsınız. Demek ki bir kez daha geleceği gördünüz, tebrik eder başarılarınızın devamını dileriz.

Sayın Mehmet ÇANGAR, 8 BMW ile yine gündemin tepesine oturdunuz. Bu memlekette bir kere kancayı taktılar mı hayır etmezsiniz. Bu arada son zamanlarda borsaya taktığınız ciddi kazançlar elde ettiğiniz söyleniyor, bol kazançlar.

Sayın Oğuz KÖSE,
gün boyunca telefonlara cevap vermekten başka iş yapamaz hale gelmişsiniz. Bir de vekilliğe aday olsaydınız acaba ne olacaktı değil mi?

Sayın Mustafa ULAŞ, HAK’ın KKTC’deki zencileri temsil ettiği yönündeki yazınız dikkat çekiciydi. Ama yine de böyle ayırımcı mesajlar vermemekte yarar var değil mi?

Sayın Kadri FELLAHOĞLU, Başkent’te artık şu ilaçlama işlerine başlasanız diyoruz. Sivrisinekler son günlerde hem arttı hem de gözle görülür şekilde irileşti. Özellikle çoçuklu ailelerden şikayetler geliyor.

Sayın Mustafa ÇOBANOĞLU, yüklü miktarda kaçak altının Ercan’dan kaçırılmak istenmesi konusunda bazı gümrük memurları sağda solda konuşmaya başladılar. Bu konuda bir açıklama yapacak mısınız yoksa altınların kime ait olduğunu biz mi deşifre edelim?

Sayın Latif AKÇA, ara sıra merhum Rauf Denktaş’ın kabrini ziyaret etmekte fazda var. Bölge insanından çevre kirliliği yönünde şikayet mesajları geliyor…



Günün Fıkrası


Üniversite yemekhanesine giren bir öğrenci tüm yerler dolu olduğundan gidip üniversite profesörünün oturduğu masaya oturmuş. Profesör kaşlarını çatarak:
-Öküzler ve kuşlar aynı masada oturamaz!"
Öğrenci:
-O zaman ben uçuyorum... der.
Profesör cevaba çok sinirlenmiş, sınavda öğrenciye takmış ve sınavını başarısız geçmesi için elinden geleni yapmış. Yalnız sınavda öğrenci tüm soruları mükemmel bir şekilde cevaplamış.Profesör öğrenciye:
-Sana son bir soru soracağım , demiş.
-Yolda yürürken iki torba bulduğunu hayalet, birinde akil var, diğerinde ise para var. Hangi çuvalı alırsın?
Öğrenci:
-Para olan çuvalı seçerdim...
Profesör:
-Ben akil olan çuvalı seçerdim...
Öğrenci:
-Normal ! Kimde ne eksikse onu seçer...
Profesör çok sinirlenmiş, öğrencinin not defterini alıp içine ‘’Öküz" yazmış. Öğrenci nota bakmadan odadan çıkmış.
Bir dakika sonra öğrenci kapıyı aralamış :
-Sayın profesör, imzanızı atmışsınız, fakat notumu yazmayı unutmuşsunuz." demiş …