Hatırlatmak bizim görevimiz;
Kalkınma Bankası yönetim kurulu başkanı Hüseyin Sayılı ve genel müdürü Fatma Kınış geçtiğimiz
haftalarda gazetelere nasıl demeç vermişlerdi;
"Kalkınma Bankası'nda artık siyaset yok..."
 Mümkün müydü böyle bir şey?
Yönetimini siyasi partilerin atadığı bir devlet kurumunda siyaset olmaması için başka bir dünyada yaşamak gerek!
Sonra apar topar istihdam süreci başlatıldı...
Bunun için yapılacak olan sınavın şaibeli olacağı çok önceden belliydi...
Bunu da gündeme getirdik ve bu sınavın doğru dürüst yapılmadığını yazdık bir kaç kere!
Kalkınma Bankası yetkililerinden tek bir açıklama bile yapılmadı...
Çünkü onlar dediklerinin aksine hala siyasilerin pençesindeydiler.
Sınava 400'e yakın genç müracaat etti ama alınacak olanlar çoktan belirlenmişti!
...
Kalkınma Bankası'nda şaibeli bir sınav sonrasında hiç açıklama yapıldığını duydunuz mu?
Peki kimlerin bu sınavı kazandığı kimlerin kazanmadığı açıklandı mı?
Açıklanamazdı da!
Çünkü açıklansa foyaları ortaya çıkacak ve ortalık allak bullak olacaktı.
Gazaba uğramasınlar diye açıklama yapmadılar, şeffaf olmadılar, 400'e yakın gencin duygularıyla oynadılar, isimleri çok önceden belli partilileri arayarak 'kazandınız' dediler!
Ayıptır be kardeşim!
...
Madem ki onlar kazananların listesini açıklamaktan korktular bu görevi de biz üstlenelim...
Bu şaibeli sınav sonucu Kalkınma Bankası'nda işe çağrılanlar kimlermiş?
Burada altını çizmekte fayda görüyoruz, bizim derdimiz bu isimlerle değil, partizanlık yapan kurum yöneticileri ve siyasilerle...
Kendilerinden olmayanları iteleyen, fırsat eşitliği sağlamayan zihniyetle...
İşte şaibeli Kalkınma Bankası sınavında sözde başarılı olanların listesi;
Mimar kadrosu için, Ayten Okan Özseyhan.
II.sınıf Banka Memuru Kadrosu için;
Cemal Barışer
Fercem Yeşilpınar
Ceren Tel
Süner Tağman
Mehmet Doygunel
Gülsün Görgü.
...
Kitabet Hizmetleri Sınıfı Daktilo, Sekreter ve arşiv memuru kadrosu için;
Çetin Erbaş
Ömer Akama
Gülşah Zorlukasap
Mehmet Senal Can
...
Odacı-Şoför kadrosuna;
Mehmet Sait Toptancı
Mehmet Bakıroğlu
...
İşçi kadrosuna da;
İbrahim Bayraktar.
...
Yukarıda da belirttik bir kez daha vurgulamakta yarar görüyoruz;
Bizim işimiz bu isimlerle değildir...
Ve bu konuyu siz değerli okuyucularımızın vicdanına bırakırız!
Ama sınava 400 kişiyi çağırıp da perde gerisinde partili isimler belirleyip sınava şaibe karıştırılmasına da içimiz el vermez!
...
Şimdi Kalkınma Bankası yetkilileri de dahil bu işte parmağı olan siyasilere sesleniyoruz;
Bu istihdamlar için sadece ülke gençliğinin değil kendi partilerinizin gençliğini bile bir tarafa ittiniz...
14 kişi dışında sınava katılan tüm gençlerimize fırsat eşitliği yaratmadınız...
Vicdanınız rahatsa başka söyleyecek söz bulamıyorum!
Allah sizi bildiği gibi yapsın!
 
 
MESAJ KUTUSU
 
Sayın Hüseyin SAYILI, Kalkınma Bankası’nın şaibeli sınav sonuçlarını siz açıklamaya cesaret edemediniz ama işte bir şekilde biz bunlara ulaştık. Böyle bir istihdam kepazeliğinde sizin vicdanınız rahatsa söylenecek çok bir şey yok demektir! Ama şunu da biliniz ki bu iş burada kapanmadı, arkası gelecek!
Sayın Özkan YORGANCIOĞLU, vatandaş sizi UBP’nin partizanlığından ve adam kayırmacılından bıktığı için iktidara getirdi ama maşallah siz de UBP’yi pek fazla aratmayan istihdamlara imzanızı atıyorsunuz. Önce Kıb-Tek’te şimdi de Kalkınma Bankası’nda yapılan şaibeli istihdamların hesabını elbet bir gün verirsiniz.
Sayın Hasan MACİLA, KKTOK başkanlığına yeniden seçilmeniz nedeniyle sizi kutlar, başarılarınızın devamını dileriz. En kısa zamanda kahvenizi içmek üzere rahatsız edeceğiz. Bu ziyarette geçen aylarda yapılan uluslar arası rallide Kıbrıs Türk tarafında yapılan harcamaların faturalarını hazır ederseniz iyi olur. Bir görelim bakalım kimlere ne kadar para çıkmış, olur mu?
Sayın İsmet AKİM, Kıb-Tek’in yönetim kurulu karar defterini Sayıştay’a verseydiniz bu kadar patırtı kopmayacaktı. Bu işi daha fazla uzatmadan uzlaşmakta yarar görüyoruz. Zira iki kurumda da telafisi imkansız yaralar açılabilir. Hadi bakalım büyüklük sizde kalsın bir kere de olur mu?
Sayın Çelebi ILIK, son zamanlarda telefonlarınıza sekreteriniz bakıyor ve arayanlara döneceğinizi söylüyor. Ama genelde dönmüyorsunuz ve özellikle de partililerinizin büyük tepkisini alıyorsunuz. Bu hassas dönemde biraz daha duyarı olmanızı öneriyoruz.
Sayın Kutlay ERK, Sibel hanımın tanıtım gecesi gayet başarılı ve görkemliydi. Ama şu istihdam rezaletlerine artık bir son vermeniz gerekiyor. İrsen Küçük örneğini akıllardan hiç çıkarmamak gerekiyor. Faturası ağır olabilir!
Sayın Hasan CURCİOĞLU, Serbest Liman Müdürlüğü’nün böcek ilaçlama ihalesinin ikinci bir emre kadar iptal edildiğini duyduk. İhaleye katılanlar soruyor bu iptalin arkasında bilmedikleri ne var diye! Haksız da değiller yani değil mi?
Sayın Sezai SEZEN, Adana’dan AKP milletvekilliği için yapmış olduğunuz aday adaylığı müracaatı burada da büyük sürpriz oldu. Biz sizi İngiltere’de ticaretle uğraşır sanırken meğerse nelerle uğraşıyormuşsunuz. Hayırlara vesile olsun muhakkak ki Ankara’dan bir ışık almışsınızdır değil mi?
Sayın Derviş EROĞLU, Türk bayrakları üzerinde lahmacun partisi gerçekten olmadı da acaba bu tuzağı kim hazırladı ve Türkiye basınına postaladı işte asıl bunun üzerinde durmanız gerekiyor. Parti içindeki maskelilere dikkat!
Sayın Mehmet ŞEMİ, DAÜ’nün yurt ihaleleri konusunda sizinle şöyle adam akıllı bir oturup konuşmanız gerekiyor. Zira bazı iş adamları sağda solda çeşitli iddialarda bulunuyorlar, bunları aydınlığa kavuşturmak artık şart oldu…
Sayın Ata ATUN, Kıb-Tek konusundaki yazılarınızı ilgiyle takip ediyoruz, elinize sağlık. Ama bizim elimizdeki verilere göre en azından borçlarda ciddi bir erime söz konusu olduğu gözüküyor. Ayrıca Türkiye’den 20 kuruşa elektrik gelmesi de mümkün değil zaten Türkiye’de bile en ucuz elektrik 25 kuruş. Bir aksilik var gibi geldi bize!
Sayın Türkmen SENCER, seçimlerden hemen sonra Kalkınma Bankası yönetim kurulu başkanlık koltuğuna oturacağınızı söylüyormuşsunuz. Dört gözle bekleyeceğiz zira o zaman da şaibeli istihdamlar konusunu size de soracağız. Demek ki geriye sayım başladı desenize!
Sayın Serhan KOMBOS, yılın girişimci ödülü size çok yakıştı ve yerinde bir karar oldu. Özellikle de iş disiplini ve yeniliğe açık çalışmalarınız taktirle karşılanıyor. Tebrik eder başarılarınızın devamını dileriz…
Sayın Mustafa ÖZGÜ, Vakıflar İdaresi yönetim kurulu başkanlığı konusunda sizi günler önce uyarmıştık. K.T.Eğitim Vakfı’nı da göz ardı edemeyeceğinize göre en iyisi başkanlıktan geri adım atmak olacak gibi görülüyor. Zira ekmek parası mücadelesi bu…

GÜNÜN FOTOĞRAFI:





 
----------------------------------------------------------------------------------------------
Günün Fıkrası
 
Yanlış kullanım

Kadın kocasını zorla ikna edip doktora götürmüş.
-Doktor bey kocam çok isteksiz, ayda bir kere ya yapıyor, ya yapamıyor.
Doktor adamı muayene ettikten sonra:
-Tamam ben size özel bir ilaç yazacağım yarın bana bir ara uğrayıp ilacı aldırın, demiş. Ertesi gün adam işte olduğundan kadın evin küçük oğlunu doktora göndermiş ilacı alması için. Doktor ilacı çocuğa verirken iyice tembihlemiş.
-Bak oğlum baban bu ilaçtan 3 günde 1 tane içecek. Sakın unutma, demiş. Çocuk eve dönerke unutmamak için sürekli olarak tekrarlıyormuş. O sırada karşıdan öğretmeninin geldiğini görüp heyecanlanmış ve ilacın dozunu 1 günde 3 tane olarak babasına iletmiş. Aradan 3 ay geçmiş. Doktor birgün küçük çocuğu sokakta oynarken görmüş ve babasının durumunu sormuş. Çocuk doktora okkalı bir küfür salladıktan sonra anlatmaya başlamış:
-Annem 2 ay önce öldü, ablam 3 aylık hamile ben de kıçımın acısından oturamıyorum. 
Doktor:
-Peki baban şimdi nerede?
Çocuk:
-Çatıda kedileri kovalıyor...