UBP’nin mahkemelik olan iki kurultayını bir hatırlayın.
En çok konuşulan konuların başında Büyük KKTC ve Büyük UBP Projesi geliyordu.
UBP büyüyemeden iktidardan düştü ama, 20 Temmuz etkinlikleri için adaya gelen Türkiyeli yetkililer bir yandan UBP’ye destek atışı verirken diğer yandan da Büyük KKTC Projesi’nden dem vurdular.
İrsen bey de bunu haliyle tepe tepe kullanmaya başladı.
İrsen Küçük ve ekibi 28 Temmuz seçimlerinde bir kez daha birinci parti olup iktidar olmaya çalışırken perde gerisinde çok daha değişik projeler üretilmeye başlandı.
O da İrsen Küçük’süz UBP Projesi.

Serdar Denktaş’ın bundan haberi var mı bilmiyoruz ama seçimlerde kazanacağına kesin gözüyle bakılan Ahmet Kaşif, yakın dostlarına ve partililerine bu projeden bahsediyor.
Bunun için de 28 Temmuz’da İrsen Küçük’ün kaybetmesi için her şey mubah sayılacak.
İrsen Küçük kaybettikten sonra da önce bir UBP-DP koalisyonu kurulacak, eğer işler yolunda giderse de iki sağ parti günün sonunda birleşecek.
Tabi ki bu Ahmet Kaşif’in kafasından geçenler ve yakın çevresiyle paylaştıkları…

Peki Serdar Denktaş başkanlığındaki DP-Ulusal Güçler bu projeye sıcak bakarlar mı?
Bizim tanıdığımız Serdar Denktaş bu konuda belki Nuh diyebilir ama Nuh’un peygamber olduğunu asla kabul etmez.
UBP’ye karşı eski kin ve öfkesi zamanla geçtiyse pek bilemeyiz ama geçmiş UBP-DP iktidarlarında bile Serdar Denktaş’ın kullandığı ifadeler halen kulağımızdadır.
Sonra DP içinde UBP’ye ve Serdar Denktaş’ın elini öpmesine rağmen Derviş Eroğlu’na karşı ciddi bir şekilde muhalif duran kızgın bir çoğunluk varken, bizce Ahmet Kaşif’in bu projesi belki başka bir bahara kalır.

Bu arada size ikinci bir projeden bahsedeyim.
O da UBP Mağusa milletvekili Ertuğrul Hasipoğlu’nun projesi.
Bundan 20 gün kadar önce yapılan ancak yukarılarda yer almayan Ertuğrul Hasipoğlu’nun geçtiğimiz günlerde yapılan bir ankette hızla yükseliş gösterdiği iddia ediliyor.
İşte anket elinde olan Hasipoğlu şimdi yeni bir proje üretmiş ve Mağusa ve yöresinde “Küçük Cumhurbaşkanı, Hasipoğlu Başbakan” sloganı ile anılmaya başlandı bile…
Tek başına iktidar olamayacağı kesin gibi görülen UBP için çok uzak bir ihtimal olsa da sizinle paylaşmak istedik.
Yorumu da sizlere bırakıyoruz.



Oktay Kayalp’ın ‘MAGEM’ kurnazlığı!

Mağusa Belediyesi Başkanı Oktay Kayalp akıllı adam vesselam!
Akıllı derken dalga filan geçmiyoruz.
KKTC’de en başarılı belediye başkanı ünvanına da sahip olan Kayalp 28 Temmuz genel seçimlerine az bir süre kala MAGEM Maraş projesini açıkladı ve binlerce seçmenin olduğu bölge halkının gönlünü kazandı.
Bilindiği üzere Mağusa’nın Maraş bölgesinde yoğun olarak Türkiye’den gelen vatandaşlar ikamet ediyor ve bir çoğunun karma oylara yöneleceği iddia ediliyor.


Ejder Aslanbaba’nın seçim tahmini!

En son ‘rüşvet’ iddialarıyla gündem olan İskele Milletvekili Ejder Aslanbaba 28 Temmuz erken genel seçimlerinde UBP’nin birinci parti geleceğini iddia etti.
Aslanbaba’nın partilere göre milletvekili tahmini şöyle;
UBP: 20
CTP: 18
DP : 7
TDP: 5


Sennaroğlu: Param olsa oğlumun evini bitiririm!

CTP-BG İskele milletvekili Önder Sennaroğlu, bir inşaat malzemesi satıcısına yüklü miktarda maddi yardım yaptığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını söyledi.
Parası olsa oğlunun evini bitireceğini söyleyen Sennaroğlu, hem kendisinin hem de partisinin maddi zorluklar içinde olduğunu ifade etti.


“Kazanırsam istifa edeceğim”

“Temiz siyaset ve temiz denizler istiyoruz diyorum. Bunun sadece söylemde kalmaması eyleme de geçmesi gerektiğini savunuyorum. Bu nedenle çok açık ve net bir şekilde söylüyorum: Milletvekili seçilmem halinde Lefkoşa Türk Belediyesi'nde yıllardan beridir sürdürmekte olduğum görevimden istifa edeceğim!!!!!!!!
Bizim Meclis'te kendini tam zamanlı olarak oraya adayacak adaylara ihtiyacımız var. Haftada birkaç saat Meclis'te mesai yapıp sair zamanını da kliniğinde, bürosunda, ofisinde, evinde veya başka bir yerde geçirecek adaylara değil. Bu ülke bu şekilde çalışan milletvekilleriyle yeterince zaman kaybetmiştir, daha fazla kaybedecek lüksümüz yoktur!
(Deniz BİRİNCİ)



ALPET ve K.T.Petrolleri’nin de emniyet duvarı yok!


AKSA’nın ülkenin başına açtığı bela malum.
İhmalkarlık turizm ülkesi olan KKTC’nin başına büyük belalar açarken bir okurumuz uyardı.
AKSA’da yaşanan petrol sızıntısının ALPET ve K.T. Petrolleri’nde de yaşanabileceğini zira iki kuruluşun da denizde bu konuda emniyet duvarı uygulamadığı iddia edildi.
İlgililere duyurulur!

GÜNÜN FOTOĞRAFI


MESAJ KUTUSU


Sayın Sunat ATUN
, Maraş bölgesinde Karakeşliler mahallesinde geçtiğimiz akşam epey sıkıntılı saatler geçirmiş ve bölge halkının tepkisi üzerine oradan uzaklaşmışsınız. Seçimlerde olur böyle vakalar değil mi? Büyük geçmiş olsun.

Sayın Talip ATALAY,
Alsancak camisi imamının evinde ücret ile özel Kuran kursu verdiğini biliyor muydunuz? Bölge halkı epey tepkili bilmenizde yarar var!

Sayın Ertuğrul HASİPOĞLU, son yapılan ankete göre potaya iyice yaklaşmışsınız. Şimdi de Başbakan olmak için bir takım girişimlerde bulunduğunuz iddia ediliyor. Dereyi geçmeden paçaları sıvamak lazım değil mi?

Sayın Nazım ÇAVUŞOĞLU, Karpaz mitingi için 600 araç sözü vermişsiniz ama 275 araçta kalmışsınız. Araç sayısının seçim sonuçlarına pek etki yapmadığını hala idrak edemediniz mi? Sessiz çoğunluğa yönelmek daha doğru olur kanısındayız.

Sayın Fatma AZGIN, Güzelyurt’taki hijyen koşullarına uymayan bir eczane konusunda gösterdiğiniz hassasiyetten dolayı teşekkür ederiz. Madem ki bunların torpili yüksek yerden ama sizin bu konuda ne kadar inatçı olduğunuzu da iyi biliriz.

Sayın Kemal YILMAZ, son günlerde bölgede adınızdan çokça bahsedilmeye başlandı ama Türkiye kökenli seçmenlerin bir çoğunun Türkiye’de yaylaya çıkmış olması işleri epey zorlaştırıyor değil mi?

Sayın Hakan DİNÇYÜREK
, bir televizyon programında gelen duygu yüklü mesajlara dayanamayıp sizin de ağladığınız söyleniyor. Bizim seçmen de epey duygusal olduğu için vekillik oldu gibi sanki değil mi?

Sayın Sümer AYGIN, parti içinde en dik başlı başkan olarak anılmaya başladınız. Parti kararlarına uymadığınız yönünde şikayetler geliyor bilesiniz.

Sayın Serdar DENKTAŞ, DP tam 13 yıl aradan sonra Güzelyurt’ta bir miting gerçekleştirmiş ve bunun da mimarı Türkay Tokel olmuş diyorlar. Kendisine ne kadar teşekkür etseniz azdır değil mi? Bu arada Beşir Atalay DP’nin iftar çadırına hayran kalmış. Buzlar eriyor mu ne?

Sayın Cemal BULUTOĞLULARI, geçen gün Ahmet Kaşif ve Serdar Denktaş ile İskele boğazında baş başa bir yemekte görülmüşsünüz. Görenler epey hayrete düşmüşler bilesiniz…

Sayın Özcan TEKGÜMÜŞ, 1 milyon sterlin hesabı konusunda hassasiyet gösterip açıklama yaptığınız için teşekkür ederiz. Sizden de böyle bir davranış beklerdik.

Sayın Derviş EROĞLU, 20 Temmuz için düzenlediğiniz resepsiyona UBP’li hiçbir eski bakan ve vekil katılmayınca epey üzülmüşsünüz. Şu sıralar onlara Saray’a girmek değil yaklaşmak bile yasak. Hele bir seçimler geçsin kahve içmeye muhakkak geleceklerdir.

Sayın Sezai SEZEN, Tuzluca’da Rasim Battal adlı yurttaşın sayacı söküldüğü için 1.5 yıl su alamadığını biliyor muydunuz? Bu yaz sıcaklarında biraz insaf edin bir önce suyunu bağlasanız diyoruz. Madem ki mahkemenin kestiği borcu da ödemiş yapın bir babalık.

Sayın Oktay KAYALP, Mağusa’nın trafik ışıklarının bir aydır yanmama sebebi sizden kaynaklanıyormuş. Tamam gelirleriniz epey düştü ama böyle hassas bir konunun tasarrufu mu olurmuş yani!

Sayın Afet ÖZCAFER, seçim stardı verildiği günlerde hızlı bir yükseliş göstermiştiniz ancak son günlerde önce duraklama sonra gerileme devri başlamış diyorlar. Ularız Osmanlı İmparatorluğu’nun başına gelenler sizin de başınıza gelmez.

Sayın Süleyman NALCI,
bir rahatsızlık geçirip hastanede kontrol altına alınmışsınız. Büyük geçmiş olsun. Özellikle Mesarya’da çiftçi ve hayvancı kesimi epey korkuttunuz. En kısa zamanda eski sağlığınıza dönmenizi bekliyorlar…

Sayın Ali KARAVEZİRLER, bölge gençliği ve spor camiası son haftaya girilirken büyük bir operasyon başlatıp Meclis’in kapısını zorlama kararı aldılar. Futbol Federasyonu Asbaşkanlığınız büyük bir avantaj diyorlar. Hadi bakalım hayırlısı…





Günün Fıkrası

İki ihtimal

Dursun Temel'e sormuş:
- "Temel savaş çıkarsa bo..u yedik galiba"
Temel:
- "İki ihtimal var savaş ya çıkar ya çıkmaz,
çıkmazsa problem yok, çıkarsa iki ihtimal var, ya kaybederiz ya kazanırız, kazanırsak problem yok, kaybedersek iki ihtimal var,
ya ölürüz ya esir düşeriz, esir düşersek problem yok, ölürsek iki ihtimal var, ya gömerler ya kağıt fabrikasına yollarlar, gömerlerse problem yok, kağıt fabrıkasına yollarlarsa iki ihtimal var, ya birinci kalite ya ikinci kalite, birinci kalite olursa problem yok, ikinci kalite olursa iki ihtimal var, ya gazete kağıdı ya tuvalet kağıdı, gazete kağıdı olursak problem yok, tuvalet kağıdı olursak o zaman b..ku yedik demektir"