28 Temmuz 2013’de yapılan genel seçimlerden sonra CTP ve DP-UG koalisyon kurarak ülkeyi yönetmeye başlamışlardır. Gelin görün ki geçen zaman içerisinde her iki parti de dağıttığı seçim kitapçığında yazılı olan hükümet programını uygulamakta ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Halkın hizmet alımında ciddi aksaklıklar olmakta ve ülkemiz mutsuzluk üreten bir fabrikaya dönüşmekten kurtulamamaktadır.
300 bin nüfusu bulunan bu ülkede 90 bin alacak-verecek davası, 18 bine giden boşanmalar, asgari ücretin tatminsiz bir düzeyde oluşu, üretim yapan insanların sürekli zarar etmesinden dolayı ülkede tam bir kaos yaşanmakta olduğu gözlemlenmektedir. Girdi maliyetleri bu kadar yükselirken, elektriğe ve petrole sürekli zam gelirken, yaşam standardındaki bu pahallılıklar cebimizdeki parayı pul etmiştir.
Yeşilırmak’tan Dip Karpaz’a kadar, esnafından üreticisine kadar siftah yapmadan süren bir iş hayatımız var. Hükümet kendine 100 gün gibi bir hedef koymuştu ancak henüz zamdan başka bir gelişme göremedik. Sürekli birbirleri ile didişen ve birbirine blöf yapan iki parti hükümetçilik oyununda sınıfta kalmıştır. Koalisyon hükümetleri içerisinde gelmiş geçmiş en başarısız hükümet olduğunu söylemek yanlış olmaz. Elle tutulur, gözle görülür, vatandaşın hayatını kolaylaştıracak reformlar yapılmadı, adımlar atılmadı.
Sürekli koalisyon bozuldu bozulacak şeklindeki oyalamalardan vatandaş da artık sıkılmıştır. Ben de aynı şekilde sıkıldığım için biraz eğlenmek istedim ve kafamda gazetecilerden oluşan yeni bir hükümet kurdum. Bu hayali hükümete göre ülkenin önde gelenleri şu şekildedir: Başbakan Rasıh Reşat, dışişleri bakanı Levent Kutay, içişleri bakanı Alihan Pehlivan, ulaştırma bakanı Ali Tekman, milli eğitim bakanı Hasan Hastürer, gıda ve tarım bakanı Serhat İncirli, turizm bakanı Cenk Mutluyakalı, sağlık bakanı Bülent Dizdarlı, çevre ve doğal kaynaklar bakanı Haluk Doğandor, çalışma ve sosyal güvenlik bakanı Kemal Darbaz, Meclis başkanı Akay Cemal, başbakanlık baş danışmanı da Özdemir Tokel’dir. BRT müdürü Sami Özuslu, devlete bağlı üniversiteler ve vakıflar için de sizlerden gelen öneriler değerlendirilecektir. Değerli okurlarım, eminim ki bu arkadaşlarım şimdiki hükümetten daha başarılı olacaklardır. Ne seçim kaygısı yaşarlar, ne de koltuk sevdaları vardır. Biraz olsun sizleri gülümsetebilmişsem, ne mutlu bana.
Günün sözü: kaygınız yoksa, başarı muhakkak gelir.