Aslında ağır bir başlık ama ağırsa ağır!
Mağusa Devlet Hastanesi’nden bizi arayan bazı hemşireler böyle iddia ediyor.
Hani şu iki hafta kadar önce sahte doktor raporu olayı vardı ya!
Şimdi bu olaya karışan siyasetle yakından uzaktan alakası olmayan bir hemşire olsaydı çoktan açığa alınmış Sağlık Bakanlığı hakkında soruşturma başlatmıştı bile!
Bunun örneklerini geçmişte çok yaşadık, oradan biliyoruz.
Ama şimdi durum çok daha farklı!
Hastane doktorlarından Aysel Abi’nin adı kullanılarak sahte bir doktor raporu düzenlendi ve bu olaya hangi hemşire bulaştı bilmeyen yok ama her nedense soruşturmaya açmaya kimsenin niyeti yok!
Yani olay yavaş yavaş soğutulmaya çalışılıyor…
Hadi bakanlık bir yana, iyi de polis niçin bu işin üstüne ciddi bir şekilde gidip ele almıyor o da çok başka bir konu!
Burada Ebeler ve Hemşireler Sendikası Başkanı Oğuz Köse’ye de bir gönderme yapmak lazım;
Ortada raporun sahte olduğunu polise bildiren bir doktor var, olaya şahit hastabakıcılar var ve bir de suçlanan ve CTP’li olduğu iddia edilen bir hemşire!
Hadi polise bir yerlerden talimat gitti, bakanlıkta parti rozeti nedeniyle salağa yattı ya sendika?
O da mı devekuşu gibi bayını kuma sokacak şimdi?

Sahte doktor olayının ‘çete’ işi olduğunu söyleyenlerin de sayısı azımsanacak gibi değil!
Hastanede çok kez sahte evrak düzenlemesi olmuş ama işte şimdi yakayı ele vermişler!
Polis, uyuyor, bakanlık uyuyor sendikadan ses seda yok…
Bu olayda sorulması gereken çok şey var aslında, buyurun cevaplayın bunları;
Mağusa Polisi ortada bir şikayetçi doktor varken niçin olayın üstüne yeteri kadar gitmedi, acaba birileri mi anında devreye girdi?
Sağlık Bakanlığı, geçmişte olduğu gibi ortada suçlayan bir doktor ve suçlanan bir hemşire varken niçin eskiden yaptığı gibi açığa alıp ya da görev yerini değiştirip soruşturma açmıyor?
Benim partilimse yanmasın meselesi mi?
Hadi UBP’yi anlarız da CTP gibi ‘ilke’li bir partiye yakışır mı?
Ve hastane yönetimi;
Dün konuların gelişimi öğrenmek için çok defalar cep numarasını aradık.
Boşuna aramışız!
Eee o da haksız değil ya!
Polis üstüne gitmiyorsa, bakanlık kapatmaya çalışıyorsa, sendika suskunsa, devleti o mu kurtaracak?
Hepsini Allah’a havale ediyoruz!



Sami’nin ‘sessiz’ çığlığı!

Kanal SİM Genel Yayın Yönetmeni ve Yeni Düzen yazarlarından Sami Özuslu uzun süredir süren suskunluğunu sosyal medyada bozdu. "Susmak" başlıklı yazısında Özuslu şu mesajı verdi;
SUSMAK
İnsanlar konuşarak anlaşır.
Hayvanlar koklaşarak…
Bazen alçak sesle, sakin sakin konuşur insan…
Bazen öfkeyle, bağırarak…...
Kimileri çok konuşur, çok bağırır.
Kimileri hep sessizdir.
An gelir konuşmak gerekir, bağırmak…
Ve an gelir susmak, susmak, susmak!
**
Bazı suskunluklar bir çığlıktır aslında…
Duymasını bilene…
En yüksek perdeden bağırmaktan daha güçlüdür susmak…
Konuşarak, bağırarak verilemeyen mesajlar sessizlikte daha kolay ulaşır zihinlere…
Duymak istemeyen kulaklar, algılamak istemeyen beyinler duyar, algılar ne demek istendiğini…
Yanlışa yönelmiş statik alışkanlıklar, ‘ben bilirim’ci tavırlar, kimseye kulak asmayanlar alır mesajı bir türlü…
Ya da bir şekilde almak zorunda kalırlar.
**
“Neden suskunsun?” dedi bir dost…
“Dostlara sor” dedim, yürüdüm, başım dik…
Güldü, “Anladım seni” dedi…
Anlamayacak bir şey yoktu zaten…
Uzun soluklu ‘mücadele’ye zarar verecek işlere yeltenmişti birileri…
‘Yol’da bulunup ‘yoldaş’ yapılan, ama ‘yol’u şaşıranlara ‘doğru yol’u anımsatmak gerekiyordu.
‘Yoldaş’lar yerine ‘yolda bulunanlara kulak asanlaraydı kızgınlığım!
Ve bu yüzdendi suskunluğum…
Şimdi artık ‘konuşma’ zamanı!


MESAJ KUTUSU

Sayın Ahmet GÜLLE, Mağusa Hastanesi’nde sahte doktor raporu olayında partizanlık kokuları gelmeye başladı. Sizin döneminizde de böyle şeyler oluyorsa memleketi kime emanet edelim Allah aşkına!

Sayın Bulut AKACAN, UBP-DP ortak adayı olarak Girne Belediye Başkan adaylığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Seçim kampanyasına çok büyük bir bütçe ile hazırlanıyormuşsunuz. Sümer beyi oradan indirmeyi kafaya koydunuz desenize!

Sayın Pervin GÜRLER, KG 250 plakalı minibüs konusunda soruşturma başlattığınızı memnuniyetle öğrendik. Ancak anlamadığımız şu bu araç başkasının ise nasıl olur da kreş sahibinin evinin bahçesinden alınmaz ve aracın gerçek sahibi mağdur edilir!

Sayın Olgun AMCAOĞLU, Gönyeli belediye başkan adaylığınızın anket sonucuna kaldığını öğrendik. Acaba birileri kalbinizi kırmamak için böyle bir taktik mi uyguluyor dersiniz? Hakkınızda hayırlısı artık…

Sayın Yüksel ÇAĞLAR, DP-UG Dikmen belediye başkan adaylığınız her ne kadar sır gibi saklanmaya çalışılsa da milletin ağzı torba değil ki büzesiniz. Boğaz muhtarı olmanız ne kadar avantaj bilemeyiz ilerleyen yaşınız sorun edilebilir, bizden uyarması!

Sayın Habil TÜLÜCÜ, sizin gibi mülayim ve hoşgörülü bir başkan nasıl olur da bölgede bir gence Çin işkencesi yapar? Torununuz yaşındaki bir çocukla uğraşmak size hiç yakışmadı!...

Sayın Neriman SAYGILI, TAK’ta göreve gelir gelmez ilk iş olarak otomatik kapının değiştirmesi talimatı olmuş ve odanızı bütün çalışanlara açmışsınız. Başlangıç için hiç de fena değil.

Sayın Sami ÖZUSLU, şükürler olsun ki sosyal medya aracılığıyla olsun ortaya çıktın. Yolda bulunan ve yoldaş yapılanlarda hesaplaşmanı bütün kamuoyu merakla bekliyor. Umarız fazla kanlı olmaz!

Sayın Birikim ÖZGÜR, kabloyla elektrik konusunda yaptığınız açıklama ile bir kez daha gönülleri fethettiniz. Meclis’de birkaç tane daha ‘Birikim’ olsa Kıbrıs Türkünün önü sonuna kadar açık olacaktır. Tebrik ederiz…

Sayın Yüksel ÇELEBİ, hem facebook sayfanızı hem de mail adresinizi çaldırmışsınız. Demek ki yeteri katar güvenlik önlemi almamışsınız. Büyük geçmiş olsun diyoruz, yerel seçimler yakın yenilerini ihmal etmeyin!

Sayın Rasiha SERDAROĞLU, partiniz Girne Belediye Başkan adayı olmanız için çok çaba sarf etti ama Nuh deyip peygamber demediniz. Çok da akıllılık ettiniz, zira 4 ay boyunca hayatınız zehir olacaktı.

Sayın Kemal YILMAZ, Büyükkonuk Belediye Başkan adaylığından geri çekilmeniz bölgede şok etkisi yarattı. Acaba daha büyük bir balık için mi böyle bir karar verdiniz merak konusu olmuş. Hakkınızda hayırlısı artık…

Sayın Cafer ÖZSOYKAL, bizim gazetenin dairesi sizin kıza çıktı ya kendi kızıma çıkmış kadar sevindim. Allah güle güle oturmak nasip etsin. Madem artık şans gülmeye başladı bir iki tane de piyango alın bakalım belli mi olur?

Sayın Mehmet ÖZKARDAŞ, Kamu-Sen olarak artık üyelere cattering hizmeti vermeye başlayacağınızı öğrendik. Bazı restoranlar buna bozulacak ama madem ki hayat şartları kötüleşti çare üretmek lazım değil mi?

Sayın Güner ÖZKARATAŞ, Pazar günü eve kız istemeye gelince soğuk terler döktüğünüz söyleniyor. Turşusunu kuracak değildiniz ya, genç çifte şimdiden ömür boyu mutluluklar dileriz…


GÜNÜN FOTOĞRAFI



Günün Fıkrası

Devlet memuru


Köyün birinde bir boğa varmış, köyde ne kadar dişi mahlukat varsa hepsi asılıyormuş.
Tüm köylü illallah etmişler. Sonunda yakındaki devlet üretme çiftliğine götürmeye karar vermişler. Götürmüşler durumu anlatmışlar müdür pek memnun olmuş ve boğayı almış aradan bir zaman geçmiş ve köylüler boğayı görmeye gitmişler. Müdürle karşılaşınca müdür bunları bir haşlamış, köylüler şaşırmışlar. O azgın boğada tık yok. Nerede olduğunu sormuşlar, yerini öğrenip yanına gitmişler.
Boğa bir ağacın altında yatmış ağzında sigara, keyif yapıyor.
- Ne ulan bu köyde burnumuzdan getirdin burada tık yok demişler.
Boğa cevap vermiş;
- Konuşmayın lan ben devlet memuru oldum.