Tehdide boyun eğmem dedi ama henüz kılı bile kıpırdamadı.

Bugün DP kendi gücünü o kadar önemsiyor ki ‘Tek adam tek parti’ hesabına göre CTP’ye meydan okuyor. Hâlbuki CTP’nin açıklamalarına baktığımız zaman durumun Sayın Denktaş’ın söylediği gibi basit olmadığını göreceksiniz. CTP Yerel Yönetimlerden sorumlu Hakan Kuntay, ‘Kapı açık, gidebilirler’ dedi. Tam da bunun üzerine Kutlay Erk de sürekli yapılan tehditlerden usandıklarını belirten bir açıklama ile gündeme geldi. Erk’in çok doğru söylediği bir cümle vardı, ‘o kadar çok tehdit edildik ki artık etkisi kalmadı’. İşte bu cümle olayları daha da netleştiriyor.

Serdar Beyin yaptığı tehditler CTP kanadından kimsenin umurunda değil. Hatta Serdar bey dediğini yaparsa sevinecekler bile, ama bu işin o kadar kolay olmadığı ortada iken Serdar beyden söylediğini yapmasını kimse bekleyemez elbette!

Tehdit etmesi kolaydır. Asarsınız kesersiniz. Ama iş icraata geldi mi nedense yan çizmeyi tehdit ediyor siyasilerimiz.
Bugün hükümet edenlerin arasında yaşanan olumsuzluklar bizleri yakından ilgilendirdiği gibi, huzursuz da ediyor. Uzaktan bakıldığı kadar kolay değildir bazı şeyler. İki farklı düşünceye mensup partinin ayni yolda yürümesini bekleyemezsiniz.

29 Haziran’da gerçekleşecek olan Yerel Seçimlere hazırlanırken at değişen DP, şimdi pişmanlık yaşıyor. UBP ile ortak hareket etme kararını basitmiş gibi görüp, güç birliği adı altında hareket eden DP-UG şimdilerde yaşadığı sıkıntılarla CTP’nin yerel seçimlerde oy artışına sebep oluyor. Yarışın henüz yeni başladığını varsayarsak, DP-UG UBP ile işbirliğinde başlamadan sıkıntı yaşadı. Net olarak anlaştım dediği bölgelerde bile sıkıntılar içinde olan DP-UG, ani kararlar alarak bu işten vazgeçebileceğinin sinyalini verdi.

Güvensizlik içerisinde yapılan çalışmaların kime ne faydası olacak işte o da muamma.

Birlikten güç doğar sözü bu sefer ters işlemeye başladı. Yani gücünün sahavetine kapılan DP-UG, şimdilerde zor günler geçiriyor. Zamanın ne getireceği henüz belli değil ama görünen o ki hükümet öyle ya da böyle devam edecek. Bu durum her iki tarafı yıpratsa da seçimlere kadar kimse kılını bile kıpırdatmaya cesaret edemeyecek.

Dün yapılan istifalarla gündeme oturan DP, büyük bir bedel ödüyor. Parti tabanının halen daha hazmetmediği ortaklık bugün gün yüzüne çıkıyor. Bengü Şonya’nın dediği gibi dere geçerken at değiştirilmez. Siz kendi partinize gönül verenleri dışlar, dışarıdan gelenlere kucak açarsanız parti tabanınız da size ‘istifa’ ile cevap verir.

Yapılan istifalardaki amaç Serdar Denktaş’a yöneliktir. Yani birileri Denktaş’a ‘bize kulak ver’ diyor, umudum yok ama eğer Sayın Denktaş işitme ve his kaybı yaşamamışsa bu serzenişi eninde sonunda duyacaktır.