Şükürler olsun ki bitti!
Artık iyice kabak tadı vermeye başlamıştı…
Kurultay, seçimler, hükümet çalışmaları diyerek tam bir yılı yedik yuttuk!
Zaten 28 Temmuz seçim sonuçlarına baktığımızda kamuoyu çoktan CTP ve DP’ye iktidar olma görevi vermiş ve eğilimini belli etmişti…
Ancak partisel ve biraz da kişisel menfaatler nedeniyle biraz gecikmeli de olsa CTP-DP birliktelik kararı alarak, en azından halkın vicdanının sesini dinlemiş oldular…
Aksi, seçmenin iradesine saygısızlık olacak, daha da önemlisi 4 yıldır hem kendi partilerini hem de ülkeyi kaosa sokan UBP’ye bir ödül teşkil edecekti…

Resme başka açıdan bakarsanız, UBP’nin bir süre, hem de uzun bir sürede muhalefette kalması kendi açılarından olumlu bile sayılabilir.
Bundan sonraki UBP, işe Saray etkisinden kurtulmak için yeniden yapılandırılmalıdır.
Sayın Eroğlu’nun UBP ile ne kadar bütünleştiğini, onun için bu partinin ne kadar önemli olduğunu biliriz ama, o makamda oturan birinin de artık UBP’nin iç işlerine karışması görüntü olarak hoş değildir.
Zira tabanı çok geniş olan UBP, son bir yıllık süreçte biraz da derviş beyin yönlendirmeleriyle tarihinin en kütü dönemini yaşamaktadır.
Hatta daha da ileri gidip, Derviş beyin çocuğu gibi sevdiği partisinin daha kötü günler yaşamaması için, kendiliğinden elini eteğini bu partiden çekip, köşesine çekilmelidir.
Bu gün öğlen saatlerinde bir örgüt başkanı arayıp da, “Eroğlu telefon etti Cumartesi günü tüm delegeleri salonda görmek istiyorum” dediğini duyunca ‘bu ne hırs’ dile içimden geçirdim.

UBP’nin genel başkan ve başbakan iken seçim kaybeden ilk başkanı olan İrsen beye gelince;
Bir ara UBP’nin iktidar olma şansı doğdu ya, meğerse kendince ne planlar yapmış…
Yine kendi partililerin söylediğine göre İrsen bey Cumartesi yapılacak olan kurultayda nisap sağlanmasın diye sağa sola haberler uçurmuş.
Maksat, CTP-UBP koalisyon olasılığında Başbakan yardımcısı olabilmek…
Bu artık hırstan da öte bir şey!
Kendisini bir ağabey olarak çok sevdiğim, ama siyasetçi ve yönetici olarak da hiç tasvip etmediğim İrsen beye de tavsiyem, halkın ve partilisinin gözünde daha fazla değer kaybetmeden, siyasetten vazgeçmesidir…
Çünkü, 28 Temmuz seçimlerinde halk kendisine emekliliği layık görmüştür.

CTP ve DP’ye gelince;
Partisel çıkarları ve programlarının ön planda olmasını anlarız.
Ayrıca bu iki parti de geçmişteki ortaklıklarında birliktelik açısından sabıkalıdır.
Defalarca hükümet kuran iki parti eğer bu yeni dönemde eski hatalarından ders alıp, partilerinden daha çok toplumsal menfaatleri göz önünde bulundururlarsa ne ala!
Aksi kötü giden bir evliliğin sonucu zaten bellidir ve bu da ülkeye hiçbir fayda sağlamaz…



Okur Mektubu
“Mehmet Boyacı’dan ricamızdır”

“Daha iyi öğretmenler istiyoruz özellikle a level konusunda daha başarılı olmak için.
Bazı öğretmenleriniz Güney’deki İngiliz okulunun notlarını bulmuş üzerine ismini yazarak özel ders veriyor.
Okulda ise yan gelip yatıyor. Kimya, matematik, fizik, biyoloji araştırın.

(Bir veli)



GÜNÜN FOTOGRAFI


MESAJ KUTUSU

Sayın Asım İDRİS,
Dr. Küçük oyunlarının iptali konusunda yapacağınız toplantıda sadece 3 gazeteyi davet edip diğerlerini dışlamanız giderayak hiç de iyi olmadı. Hele de Halkın Sesi muhabirini dışlamanız çok ayıplandı.

Sayın Derviş EROĞLU, Cumartesi günkü kurultay için bazı örgüt başkanlarını aramanız yadırgandı. Partinin sağlıklı toparlanması için etkinizden kurtulması gerektiği yönünde çok sayıda tepki mesajı geliyor.

Sayın Kadri FELLAHOĞLU,
belediye çalışanları yine kıpırdanmaya başladı. 2 aylık maaş ve sigorta ve ihtiyat sandığı yatırımları için yeni hükümetle birlikte ciddi ve inandırıcı çalışmalar yapmanız bekleniyor, aksi halde grev yine kapıda!

Sayın Hüseyin Avkıran ALANLI, Hasan Taçoy ile birlikte Eğitim Bakanlığı’nın adayları arasında bulunuyorsunuz. Bakalım öğretmen olmanız size bir fayda sağlayacak mı? Hayırlı uğurlu olsun…

Sayın İrfan DEMİR, orman yangınlarına karşı bir çok bölgede güvenlik yolunun açılmadığı şikayetleri geliyor. Ha keşke bunca yıldır müdürlük yapmışken bu işi de bir mercek altına alsaydınız…Umarız yeni müdürün ilk görevi de bu olur!

Sayın Ali ÖNCÜ, Sonay Adem için yapılan helva olayında sizin de mercek altına alındığınızı öğrendik. Yakında partiden savunmanızın isteneceği söyleniyor, şimdiden hazırlamaya başlayın…

Sayın Önder SENNAROĞLU, Tarım Bakanlığınız hayırlı ve uğurlu olsun. Bölge halkı bu kez sizden çok daha etkin ve verimli çalışma bekliyor. Bu fırsatı bir kez daha ele geçirmişken iyi kullanmaya bakın.

Sayın Derviş EKŞİCİ, Atatürkçü Yaşam Derneği ile bir konuda ihtilafa düştüğünüzü öğrendik. Seçimler bitmiş olabilir ama verilen taahhütleri de yerine getirmekte yarar var.

Sayın Bengü ŞONYA, dışarıdan bakan olacağınızı duyan bazı partililer kıyamet koparmaya hazırlanıyor. Oysa bakan olacağınızı siz bile bilmiyorsunuz değil mi? Zaten öyle bir olasılık da yokmuş rahat olun.

Sayın Serdar DENKTAŞ, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan ‘milli’ kelimesinin çıkarılması parti içindeki milliyetçi kesimi tedirgin etmiş. Bu konuda başınızın epey ağrıyacağı iddia ediliyor, önleminizi alın.

Sayın Kutlay ERK,
bakanlıkta kalacak olan isimler arasında sizin de adınız olduğu söyleniyor. Bakalım geçici bakanlık gibi rahat görev ifa edebilecek misiniz? Allah kolaylık ve sabırlar versin…

Sayın Yusuf BARBET, yerel seçimlerde UBP’den Dikmen Belediye Başkan adayı olmak için yoğun kulislere başladığınız gözlemleniyor. Bu arada partinizden sizinle birlikte tam 6 kişinin bu makamda gözü olduğunu biliyor muydunuz? Gazanız mübarek olsun!

Sayın Süleyman ERGÜÇLÜ, 29.5 yaşına bastığınızı öğrendik. Sağlıklı ve mutlu nice seneler dileriz. Bayanlar 40’ta dururken erkeklerde de artık yaşının yarısını söylemek moda olmuş. İyi fikir değil mi?

Sayın Mehmet AVCI,
kızınızın düğün töreni için 40 derece sıcakta yollara düştüğünüz görülmüş. Genç çifti şimdiden mutluluklar dileriz. Allah bir yastıkta kocatsın inşallah…

Sayın Erçin ŞAHMARAN, ekrandaki performansınız her geçen artıyor ve izleyenlerden büyük beğeni topluyorsunuz. Başarılı çalışmalarınızın devamını dileriz.





Günün Fıkrası

Ağa farkı


Marabanın biri bir gün rüyasını ağasına anlatır ağam der;
- Rüyamda sen bal küpüne bende poh kuyusuna düşmüştüm.
Ağa hemen lafa dalar
- Ağalık rüyada da belli oluyor demek ki. eeee sonra"
Der ve maraba devam eder.
- Birbirimizi yalaya yalaya temizledik.