Hepimiz kendi adlarımız gibi biliyorduk Sn. Tayyip Erdoğan'ın güldür güldür geleceğini bu makama. Hele ki CHP ve MHP'nin dayatma adayını gördükten sonra.. Epeyce yazdık, çizdik, espiriler yaptık bu aday için. Aslında bizim yazdıklarımız bir kenara, Türkiye basını yazdı çizdi.. Sosyal Medyada Ekmelettin İhsanoğlu'nun şahsına değil, ama adaylığına kimsenin ciddi bakmadığı besbelliydi...Ama tüm bu görüşler malum kişilerce hiç kaale alınmadığı için etkisini seçimlerde de elbette gösterdi ve tarihte hiç olmadık büyük törenlerle ve Türkiye Cumhuriyeti tarihine çok büyük harflerle Recep Tayyip Erdoğan ismi kazıldı.
Yalnızca TC için değil, neredeyse tüm Türk ulusu için ve hatta 100/% sorunlu hale geldiğimiz komşularımız için de hayırlı uğurlu olsun...
İnşallah, bu seçim sonrasında yanlızca AKP yanlıları değil tüm Türkiye insanları ellerini ovuşturabilecek günlere doğru gider. Nitekim balkon konuşmasında kurulan cümlelere bakacak olursak vaad edilenler bunu işaret etmekte.. Tabii ki önemli olan icraat.. Yaşa ve gör deyişi, şimdiden sonra yapılacak tek hareket..
Peki ya TC-KKTC ilişkileri ne olacak?
Bizim asıl merak ettiğimiz konu bu değil mi.. Şöyle bir bakalım bu konuya....
Başbakanlığı döneminde aslında Kıbrıs Türk Halkıyla hiç yıldızı barışmadı Sn. Erdoğan'ın...Kah kendi sarf ettiği sözler yüzünden, kah K. Kıbrıs'ı kendi iç siyaseti konusunda rahat bırakmayarak kendi arzusu yönünde yönlendirme çabalarından ötürü genelde hep tepki aldı. Aldıkça da tepki verdi..
Hükümeti oluşturanların dışında çok az bir nüfus kendisine sempati ile baktı. Bunu ben söylemiyorum.. KKTC'de yapılan seçimlerin hayat hikayeleri ve sonuçlarısöylüyor..
Artık neredeyse adı konmasa bile yarı Başkanlık sistemine girmiş Türkiye'nin başında, Cumhur ve Başkanı tek isim. Ve bu isim tam 7 sene orada oturacak. Hepimizin geleceği artık onun iki dudağının arasına iyice yerleşmiş durumda.. Bu da demektir ki bizdeki iktidarlar bu yapı içerisinde hareket etmek zorunda görünüyor iyiden iyiye. Seçim sonuçlarında sandıktan kim çıkarsa çıksın KKTC kendi ayakları üzerinde duramıyor bir halde olduğu için buna mecbur görünüyor.
TC. Cumhurbaşkanı Sn. Recep Tayyip Erdoğan, yanlış duymadıysak ilk ziyaretini Azerbaycan'a yapmayıdüşünmüş, ancak sonra bu fikrini çevresinden aldığı uyarılarla değiştirerek geleneğe uyup KKTC'ni seçmiş. Bu bakımdan şimdi iki ayağımız bir pabuca girmişdurumda.
Türkiye'de yapılan törenleri gördükten sonra bizdeki nacizane karşılama töreni inşallah yanlışanlamalara yol açmaz….