Bana daha dün gibi geliyor ama aradan tam bir yıl geçmiş.
Geçen yıl bu sıralar sevgili Deniz Gürgöze’ye ‘internet gazetesi kuruyoruz’ dediğim zaman hiç ikiletmeden, ‘sen varsan ben de varım’ dedi ve bizim Kıbrıs Time yolculuğu böyle başlamış oldu.
Bu nedenle bugün siyaset filan değil, Kıbrıs Time’ın çok değerli yazar kadrosundan bahsetmek isterim.
Çünkü bizi diğer refiklerimizden ayıran en büyük özellik, kendi yazar kadromuzun olması ve tümünün de yazdıklarının ülkede gündem yaratması.

Örneğin Deniz Gürgöze;
Kıbrıs Time’ın hem genel müdürü hem de keskin kalemli bir köşe yazarı…
Birkaç yıla kadar yazarlık konusunda ülkenin önde gelenler listesinin başlarında olacağından hiç kuşkunuz olmasın.
Tek anlaşamadığımız nokta ona bir türlü günlük yazmasını alıştıramamış olmam.
Belki işlerinin yoğunluğu, belki hem iyi bir ev hanımı hem de kusursuz bir anne olması, yazılarını günlük yazmasına engel ama, ben inadımdan vazgeçmeyeceğim ve tüm baskı unsurlarını da kullanıp eninde sonunda günlük yazılar yazmasını sağlayacağım.
Sonra da Kıbrıs Time’ı günü geldiğinde ona ve bir başka arkadaşıma devredip, kenarıma çekileceğim, ama katkılarımı da hiç esirgemeyeceğim.
Ve bir yerlere not edin, Deniz çok kısa zamanda ülkenin önde gelen gazetecileri arasına girecek, her yazdığı da ses getirecek.

Sevgili Can Sarvan’ı tanımayanız yoktur;
Sıradışı bir gazeteci ve köşe yazarı…
Televizyon programlarının yanı sıra köşe yazıları ses getiren, gündem oluşturan Can, yazılarında bir nokta bile eksik olsa, sağ olsun gecenin hangi vaktinde olursa olsun arar ve düzeltilmesini rica eder…
Ve ben çoğu zaman telefon sesiyle panik içinde uyansam da bundan gocunmam, mükemmeliyetçi bir köşe yazarına sahip olduğumuz için hep gurur duyarım.
Can Sarvan’ın da içinde bulunduğu bir çok projeye önümüzdeki günlerde imza atacağız ve onun tecrübesi ve tarafsız bir gazeteci kimliği ile yazması bizim en büyük kazancımız olacak.

Simge ÇERKEZOĞLU;
O da Can Sarvan’dan çok farklı değil. En ufak bir hatayı bile affetmez ve anında uyarır.
Onun da tek kusuru günlük yazılara başlamaması.
Oysa mesleğin mektepli olan kesiminden ve Türkçeyi çok iyi kullanıyor, müthiş bir birikime sahip.
Buna bir de BRT tecrübesi eklenince, geleceği çok parlak bir meslektaşım ve eğer yazılarını günlüğe çevirirse, Kıbrıs’ın Ayşe Arman’ı olmaya aday.
Hatta yeter ki o istesin, Ayşe Arman bile onun yanında solda sıfır kalacak.
Şuna inanın ki ülkede onun gibi entelektüel gazeteci sayısı çok az…

Kadim dostumuz Sermet Emin de seyrek yazanlardan.
Ama yazdı mı iyi yazıyor doğrusu.
Akışkan yazıları ile ağır ağabey misali az yazarım tam yazarım diyenlerden.
Meslekte kamu disiplini alması, yazılarına yansıyor, Türkçeyi çok iyi kullanıyor ve kimsenin dokunmadığı konularla kamuoyuna çeşitli mesajlar veriyor.
Ahmet Muratoğlu kardeşimiz de sadece Kıbrıs Time için yazanlardan.
Birikimli ve geçmişteki görevi nedeniyle ülke siyasetini çok iyi bilenlerden.
Keskin bir yazarımız, inatçı ve sert yazılarla iktidar onun yazılarından epey rahatsız.
Bu da bizi derecesiz mutlu ediyor…
Geçen yıl bu yolculuğa başladığımızda Kudret Akay ve Ayşe Dönmezer, yazma teklifimizi kabul edince ‘bu iş tamamdır’ demiştim.
Onlar hızlı da başladılar ama işlerinin ve görevlerinin yoğunluğu, bize olumsuz yansıdı, seyrek yazmaya başladılar, ama her yazdıkları konularda onlara binlerce okuyucu kazandırdı.
Umarız, fikirlerini bizimle daha çok paylaşırlar, biz de bunların kamuoyuna daha fazla yansımasına aracı oluruz.
Erhan Arıklı, yazılarıyla ses getiren ve gündem oluşturan ayrıca yazıları en fazla yorumlanan bazen de tartışma yaratan yazarlarımızdan.
Yurt dışında yaşamasına rağmen, gündemi iyi takip ediyor, tecrübesine dayanarak yazdığı yazılar zevkle okunuyor.
Ülkemizin genç avukatlarından Hasan Yücelen Kıbrıs Time ailesine yeni katıldı ve yazdıkları ve yazacakları göreceksiniz ki ülkenin hukuk sisteminin iyileştirilmesinde yom gösterici olarak.
Aynı şekilde ailemize yeni katılan Atatürkçü Yaşam Derneği Başkanı Ahmet İşcan da tarihsel sürece dair yazılarıyla bize büyük güç verdi.
İskele’den Oktay Güney, bizim hem kaşe yazarımız hem de bölge muhabirimiz.
Onun bölgeyi çok iyi tanımasına muhalif duruşu eklenince, bize katkısı çok büyük oluyor.
Sevgili Cihan Erdoğan, sadece evde güzel yemek yapmıyor, bir çoğumuzun göremediği ya da atladığı konuları gündeme getiriyor. Haksızlığa ve hukuksuzluğa isyan eden yazarlarımız arasında yer alıyor.
Fatih Akın yazılarıyla bize yurt dışından büyük destek veriyor.
Fatma Solmaz, iş kadını ve sıkıntılı bir dönem geçirmesine rağmen bizi başından beri hiç yalnız bırakmadı.
Barış Başel konusunda uzman bir kişi olarak her yazdığı ses getiren yazarlarımızdan.
Çiğdem Aydın’ı da zevkle okuyorsunuz ve kendine haz üslubu ile keskin kalemlerimizden bir tanesi.
Bunlar sadece Kıbrıs Time için yazan arkadaşlarımız.
Bir de başka yayın organlarında yazıp da yazılarını bizimle paylaşan meslektaşlarımız da var tabi ki..
Alihan Pehlivan, Ümit Bahşi, Serhat Kotak, Turgay Hilmi, Emir Ersoy, Metin Ersoy, Orhan Aydeniz, Mehmet Erol Aktoprak da yazılarıyla bize derecesiz katkı sağlıyorlar.
Bu arada İngiltere’den çok sık olmasa da Kıbrıs Time için yazan Ersoy Mithat’ı da unutmak olmaz.

İşte biz böyle geniş bir aileyiz sevgili okurlar;
Ama en büyük gücümüz Kıbrıs Time’in okuyucuları sizlersiniz.
Bizi çok kısa sürede internet gazeteciliğinin zirvesine çıkardığınız için hepinize minnettarız.
Bize desteğinizi esirgemediğiniz sürece, “Haberde Özgür, Yorumda Kalite’ sloganıyla yayın hayatına başlayan Kıbrıs Time daha da güçlenecek ve gündem yaratmaya devam edecek.
Hepinize sonsuz teşekkürler.



Okur mektubu
“İktisatbank müşterileri bizimle temasa geçsin”

“Sevgili Levent Abi Merhaba,
Müşterilerimize ve ülkemize daha iyi hizmet verebilmek için yepyeni bir yazılım için kolları sıvadık, ilk hafta yaşadığımız bazı beklenilen aksaklıkları ötesinde herşey süratle rayına oturdu. Nakit para kabul eden, bozuk para verebilen atmlerimiz, çok özellikli yeni kredi kartlarımız, likit fon v.b. birçok yeni hizmetimiz devreye girecek. Bu arada müşteriden gelen bütün eleştirileri dikkate alıyor ve güncelleme yapıyoruz. Bu bağlamda 444-4444 numaralı çağrı merkezimizin mesai saatlerini de haftada 7 güne çıkardık, sürekli dinliyor ve gerekli tedbiri alıyoruz.
Personelimiz her hafta sonu aylardır eğitimde ve sürekli sınavla yeni personel alımı ve eğitimiyle kadromuzu destekliyoruz. Tabii ki mükemmel değiliz, çok işimiz var. Ancak gelecek olan yorumların belirli bir maksada hizmet edebilmesi için kimin ne şikayeti olduğunu çağrı merkezine bildirmesi çözüm için en net yoldur. Bu şekilde gelen yorumlar bir düzeltme yapmamız için yeterli bilgiyi içermiyor, hakaretengiz tonu ise doğal olarak bizi üzüyor. Kaldırmanız bizi mutlu eder, sahibi belirsiz olduğu için kendimizi gidip bu platformda savunabilmemiz çok ciddi risklere açıktır. Eğer yazan müşterimiz ise bizimle temasa geçmiş ise, zaten gerekli aksiyon alınmıştır.
Sevgilerimle…”

Mete ÖZMERTER
İktisatbank Yönetim Kurulu Başkanı

Günün Fotoğrafı


MESAJ KUTUSU


Sayın İrsen KÜÇÜK,
hafta sonu doktorunuz Erkut Aşıcıoğlu ile ABD’ye gideceğiniz hem bir etkinliğe katılıp hem de tepeden tırnağa sağlık kontrolünden geçeceğinizi öğrendik. Umarız önemli bir rahatsızlığınız yoktur, şimdiden iyi yolculuklar dileriz…

Sayın Hüseyin ÖZGÜRGÜN
, genel sekreterlik görevinin Kaşif grubuna verilmesine şiddetle karşı çıktığınızı duyduk. İyi de onlar sadece genel sekreterlik değil 4 de bakanlık istiyor. Vermeden almak Allah’a mahsus bir şey değil mi?

Sayın Özkan YORGANCIOĞLU
, geçtiğimiz kurultayda aday olanları dışladığınız ve onların da kendi aralarında size karşı bir cephe oluşturduğu söyleniyor. Her ne kadar parti içinde genç bir grup size destek verse de tecrübeli guruba da kapılarınızı açmanız bekleniyor.

Sayın Ali Çetin AMCAOĞLU
, bazı ürünlere ithalat yasağı getirmeniz özellikle üretici kesimde memnuniyetle karşılandı. Bu yaz biraz pahalılık olsa da yerli üreticiyi desteklemeniz doğru karardı. Bu arada çiftçiler büyük eylemlere hazırlanıyor hazırlıklı olmakta yara var.

Sayın Hamza Ersan SANER,
lefkoşa’daki Yenişehir posta dairesinde bir süredir pul satışları yapılmadığından şikayetler almaya başladık. Oraya giden vatandaş başka şubelere yönlendiriliyormuş, tepki var bilesiniz…

Sayın Mehmet ÇAĞLAR, 30 Haziran’daki parti kurultayında tüm ısrarlara rağmen ikinci kez başkanlığa aday olmayacağınızı öğrendik. Sizin için de Ferdi beyin cephesinde yer alacak diyorlar, doğru mu?

Sayın Sunat ATUN,
iki güzide üniversitemizin isim tartışması yüzünden birbirine düşmesi hiç de hoş olmadı. Bu konuda en kısa zamanda önlem almanız ve en azından iki okulun yöneticilerini buluşturmanız öneriliyor.

Sayın Nediye ERDOĞAN, Radyo Vatan müdürlüğüne atandığınızı memnuniyetle öğrendik. Yılların verdiği tecrübe ile radyoyu daha ileri noktalara taşıyacağınızdan kuşkumuz yok. Hayırlı ve uğurlu olsun.

Sayın Ferdi Sabit SOYER
, muhterem eniştenizi kaybettiğinizi üzülerek öğrendik. Merhuma Tanrı’dan rahmet size ve aileye sabır ve başsağlığı dileriz. Allah geride kalanlara sağlıklı uzun ömürler versin…

Sayın Erhan ARIKLI, KKTC’ye kesin dönüş için valiz topladığınızı ve hafta sonu ülkeye bir daha gitmemek üzere döneceğinizi öğrendik. Bu da demektir ki siyaset artık iyice kızışacak değil mi?

Sayın Ahmet ETİ
, Paris yolculuğu için gün saydığınız ve 3 gün krallar gibi tatil yapacağınızı öğrendik. Tabi ki bu halkın cebinden olunca biraz hoş olmuyor. Yine de romantik bir tatil dileklerimizi sunarız…

Sayın Mete ÖZMERTER, bankanız için gelen eleştirilere anında yanıt vermeniz ve müşteriden detay istemeniz nedeniyle sizi kutlarız. Zira bazı banka yöneticileri hiçbir suçlamayı kabul etmez ve devekuşu misali başını kuma sokar. Umarız şikayet eden müşteriler artık şikayetlerini detayıyla yaparlar…

Sayın Sezai SEZEN, hafta sonu devletin zirvesini Büyükkonuk’ta buluşturduğunuz ya helal olsun size. Her ne kadar birbirlerine pas vermeseler de onları yan yana görmek bile büyük beceridir.

Sayın Mine GÜRSES
, sıkı bir Fener taraftarı olarak hafta sonu ezeli rakibiniz Cim Bom taraftarlarını tek tek arayıp kutlamanız herkesi şaşırtmış. Fanatik bir taraftar olmayı bıraktınız desenize…Doğru yoldasınız.

Sayın Sümer AYGIN,
dün Girne Belediyesi’nin araçları LTB binasının camlarını silerken görülmüş. Yani Kadri bey dört ayak üstüne düştü değil mi? Bu arada çalışanlardan teşekkür mesajlarınız var bizden iletmesi.

Sayın Hüda AKSOY
, toplum işini gücünü bıraktı Hollanda ziyaretinizin nedenini araştırmaya başladı. Meraklıları için ziyaret sebebini açıklayın da vatandaş rahatlasın. Bizim vatandaşın başka işi gücü kalmadı ki…

Sayın Ali BENLİ, Dikmen’deki marketinizden bazı müşterilerden şikayetler gelmeye başladı. Raftaki etiket fiyatlarının uygulanmadığını şikayet ediyorlar. Sanırız etiketleri değiştirmeyi unutuyorsunuz. Dikkat etmekte yarar var.

Sayın Fevzi TANPINAR,
sessiz sedasız bir damar ameliyatı geçirdiğinizi öğrendik. Büyük geçmiş olsun diyoruz. Umarız eskisinden daha sağlıklı bir biçimde görevinizin başına geçersiniz.

Sayın Rasim KARAS,
Telsim’in Dikmen abonelerinden kalite bozukluğu sebebiyle şikayetler gelmeye başladı. Bölgeye teknik servis gönderip şikayetlerin değerlendirilmesi isteniyor.


Günün Fıkrası

Kahve falı


Adamcağız da hemoroitten öyle çekmiş ki,
bir tanıdığı "kahve telvesi sür" deyince, kahveyi
bol bol koyup pişirir,sonra da avuçladığı gibi
poposuna sürer.Sürer ama ağlaya sızlaya doktora koşar.
Doktor da eğilmiş, poposuna bakarken,hasta
sorar:
-Ne var doktorcuğum?N e gördün?
-Vallahi iki vakte kadar bir yol görünüyor.
-Bir de uzun boylu birinden toplu para alacaksınız.
-Haa bir de mektubunuz var.