Girne’de bu yıl turizm sorgulanacak ve geçmiş yıllardaki turist akışı ile kıyaslanacaktır. Güzelim Girne günden güne yıpratılıyor, hırpalanıyor.

Gelecek turistlere nasıl bir Girne’yi sunacağız işte orası soru işaretlerle dolu. Öncelikle görselliğin öneminin küçümsenmeyeceği bir Girne’nin gelecekteki konumu ve durumu önemlidir. Bugün Girne’nin doğal güzelliği, denizi, dağı, konumu tartışılmaz. Ama nedense yapılan her icraatın havada kaldığı, bir adım ileri derken iki adım geriye gidildiği bir süreçten geçiyor Girne.

İster istemez geçmişteki Girne ile bugünkü Girne’yi kıyaslamak zorunda kalıyor insan. Bu sefer de birçok soru işaretleri beliriyor insanın kafasında. Aylarca bitmeyen bir Girne Limanı geliyor gözler önüne.

Bir türlü tamamlanmayan sökük kaldırımları ile Girne’nin güzelim Limanı, gelişi güzel biten ve temizlenmeyen Girne Kalesi’nin otları, sokaklardaki çevre kirliliği ve başıboş dolaşan evsiz barksız sokak hayvanları.

Böylesine utanç duyulacak bir duruma Girne Belediyesi neden müdahale edemiyor anlamış değilim. Bir şirket başlattığı işi aylarca elinde oyalayarak zaman kazanıyor, bize de zaman kaybettirmekle kalmıyor, turist de kaybettiriyor. Kimsenin bu tür yerleri gezme hevesi olmadığı gibi gelecek yıla da ayni yerleri gezip görmek gibi bir tercihte bulunmuyor. Zaten bu bölgemize turist geldiğini varsaysanız da rehberler Girne Limanı’nın olduğu alana o turisti götürerek rezil olmak istemiyor. Ülkemize gelen turistler, Girne ile ilgili bilgi bizden fazla bilgiye sahip. Girne’ye gelen turist, Girne Kalesi’ni ve Girne Limanı’nı görmeden gitmek istemiyor.

Ben belediyenin bu konuda bir açıklama yaparak detaylı bilgi vermesini bekleyenlerdenim. Turizmin başkenti Girne’nin içler acısı durumuna birileri açıklama yapmalı. Bir yerlere tabela dikerek özür dilenememeli.

Öncelikli olarak Girne Belediye başkanı Nidai Güngördü, bazı sorunları sanırım öteleyerek ilerlemeyi tercih ediyor. Aslında ilmek ilmek işlemek gerekir Girne’yi. Bugün en şanslı belediyelerin başında gelen Girne Belediyesi’nin gelirleri diğer belediyeler ile kıyaslandığı zaman, ciddi bir fark olduğunu hemen görürsünüz. Girne Belediyesi; para kazanan, çarkını döndüren, çalışmalarını sıkıntısız yürüten ender belediyeler arasında yer alır. Birçok belediyemiz maaş ödeyemezken, sosyal hakları yatıramazken, maddi sıkıntı yaşarken; Girne Belediyesi bunların hiçbirini yaşamıyor. Girne Belediye başkanının diğer belediye başkanlarından bir adım önde yürütmesi gereken adımı atmaması üzücüdür. Ben Girne’de farklılık görmek isterken geriye giden bir Girne’nin fotoğrafını görüyorum. Girne eski Girne gibi elbette ki olamaz ama ileriye gidilmesi gerekirken, gerileyen bir Girne’nin belediyeye, bölgeye ya da ekonomiye olan kaybını düşünmek bile istemiyorum.