Güzelim Girne bayram boyunca bir turistleri bir de başıboş köpekleri ile doldurdu yollarını.

Bugün Hayvanları Koruma Derneği’nin de eminim karşı olduğu şeylerin başında ‘hayvanların can güvenliği olmayan bir alanda başıboş dolaşmaları’ gelmektedir.

Yol boylarında, kaldırımlarda hatta çemberlerin içerisinde, ara sokaklarda, oturma mekânlarının yakınlarında kısaca gözünüzün gördüğü her yerde başıboş gezen köpekler vardı. Bu köpekler Belediye ekiplerince kontrol altına alınarak aşıları yapılmış olsa da trafiğin yoğun olduğu alanlarda büyük maalesef ki tehlike saçmaktadır.

Bir şekilde Girne Belediyesi’nin ekipleri bu köpeklerle ilgili gerekli girişim başlatarak, köpeklerin ve insanların can güvenliği adına bu köpekleri Hayvan Barınağı’na toplamalıdır.

Girne’nin merkezinde bol bol karşılaştığımız köpeklere araçlar çarpmamak adına nerdeyse santim santim ilerledi. Birçok köpeğin birlikte dolaştığı merkezde turistlerin alışveriş yapmasına da engel olan bu köpekler için acil önlemler alınmalıdır. Düşünün bir siz vitrine bakıyorsunuz ama sizin yanında bir anda 5-6 köpek beliriyor. Korkan var korkmayan var!

Ben köpeklerin can güvenliği sağlanmamış ortamlarda dolaşmasına karşıyım. Rahatsız olmamak içten değil.

Girne’de Restoranlar ve Caferler sokaklara koydukları masa ve sandalyelerle müşterilerine temiz havada doğal bir ortam yaratıyor ama maalesef turistler yemek yerken masaları başında beliren başıboş köpekler ürperti yaratıyor. Bu olmaz!

Yani Sayın Nidai Güngördü, lütfen bir Girneli olarak Girne sokaklarından haberdar olun yoksa koltukta oturmakla olmaz bu işler.

Girne gibi turistik bir kentin bu denli kötü imaja sahip olmasını yadırgadım doğrusu.

Özellikle belediye seçimlerinin hemen ardından en hassas konular arasına girdiğini düşündüğüm bu konunun takipçisi olacağım. Benim takip ettiğim kadar umarım siz de bu konunun takipçisi olur ve zavallı başıboş köpekleri Hayvan Barınağı’nda güvenli bir ortama toplarsınız.

Yazık dedirtmemek adına Girne’den Karpaz’a her yer bizimdir düşüncesi ile hareket etmeyi kendimize bir görev olarak üstlendik. Bu konuda gerekli önlemleri alacağını düşündüğümüz belediye başkanlarımız özellikle çevrelerindeki kötü görüntülerin bir an önce yok edilmesi adına çalışıyorlar. Hayvanların bu sıcak yaz aylarında sokaklarda dolaşması ne derecede doğru sorgulanmalıdır. Tüm belediyeler kendi alanlarında farklılık yaratmak adına önce bunun gibi sorunları çözümlemeli sonra diğer sorunlara yönelmelidir.

Umarım sesimiz Girne Belediyesi’ne ve başkan odasına kadar uzanır…