Hep derim çevre sorunları bizim gibi ülkelerde hep vardır ve olacaktırda.

Sebebi , çevre sorunlarımızın her bir birey olarak önceliklerimiz arasında olmadığıdır.

Sebebi ,kızımıza iş oğlumuza arsa gibi seçim kriterlerimiz içerisinde bulunmadığındandır  ve bunu bilen siyasetçilerinde çevreyi öncelikleri arasına almadıklarındandır.

Yıllarca bağırıp çağırdığımız CMC olsun.taşocakları olsun,çöp sorunu olsun.

Bugün çevremizi etkileyecek düzensiz yapılaşmanın getireceği çevresel sorunlar olsun.

Uzun bir süredir  çevreci örgütlerin ısrarla karşı çıktığı toplantılar düzenlenerek eski müdür ,müsteşar ve bakanlarında tartışmaya dahil edildiği  ama tüm bunlara rağmen geçirilen 2. Bölge Girne emirnameside bunlardan biridir.

Büyük bir endişe ile izledim.

Lakin bu işin sözcülüğünü yapanların ve en önde yer alanların çevre sabıkalılarının en büyükleri  olduğunu görünce sonucun  ne olacağını az çok tahmin ederek izlemeyi bıraktım.

 Bu konuda çaba sarfeden sivil toplum örgütlerinin çabalarını takdir ediyorum ama keşke bu sabıkalılara içlerinde yer vermeselerdi diyorum.

Öyle ya çevre sorunlarınıda son dönemlerde siyasi rant malzemesine çeviren bu  sabıkalıları halk  hükümet etmek için seçiyor.Hükümete geldiklerindede ülke sorunlarına çözüm bulmalarını bekliyor.

Kendilerine  oy verenlerin içinde çok olmasada pek tabii ki çevreye duyarlı  öncelikleri içerisinde çevrede olan kesimlerin oylarıda  var.

Taşocakları ,CMC, Çöpler ve Emirnameler var.

Bugün Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi’nde yapılmak istenen değişikliğe ‘Girnenin ihtiyacı imar planı ,Böylesi bir girişim hukuka aykırı ‘’diyerek karşı çıkan Cumhuriyetçi Türk Partisi Genel Sekreteri Tufan Erhürman   Ülkesel fiziki planın  hükümetleri döneminde  bakanlar kurulunda sayısal çoğunluğun  kendilerinde olmasına  rağmen neden uygulanmaya konmadığınıda lütfen bir zahmet açıklasın.
 
Ayrıca en çok emirnamenin 2004 den 2007 ye kadar  kendi partilerinin  hükümette bulunduğu dönemde geçirildiğinide ve son olarak hükümetleri döneminde İçişleri ve Çalışma Bakanı Asım Akansoyun Girne ile ilgili emirname açıklamasınıda  unutarak “Ortada planlama açısından ciddi bir sorun vardır. Planlamanın temel aracı emirnameler değil, imar planlarıdır’’.demeyide bıraksın .Ayıp oluyor.


Keşke irade sizde olduğunda bugünkülere kızdığınız emirname çıkarmak yerine imar planlarını hayata geçirseydinizde bu ülke insanı her ikide bir enayi yerine konmaktan kurtulsaydı.

Yoksa her hükümete gelipte ayrılan  geçmiş günahlarından bağışlanacaksa işimiz iş.