Ne büyük heyecandır bu " İLK GÜN"anne ve babalar için değil mi?
Öyle ya, geleceğin,Mühendis,Kimyager,Patron,Doktor'.larınıgönderiyoruzdur okula ne de olsa...Hangimizin daha az ya da daha mütavazi beklentilerimiz olabilirki. Mesela yavrusunun Dr. olması beklentisi ve hayali içinde olan anne babalar daha ilk günden, boğazlarından kısıp neredeyse çocuğun boynuna bir steteskop bile takıp yollarlar ilim irfan yuvalarına.
Kimilerimiz (inşallah herkes) ulaşır hedeflerine, kimilerimiz hayal kırıklığı yaşarız. Kimilerimiz, çanta defter, kitap, ayakkabı, kıyafet telaşına düşerken, kimilerimiz ise, okul harçlıklarını dahi dert edinirler.
Asgari ücreti belirleyenlerin bu hesapları nasıl,ne düşünerek yaptıkları konusunda en ufak bir fikrim olamaz benim.Çünkü tamamen mantık dışı gelir bana belirlenen rakamlar.Türk Lirası ödenerek, Sterlinle ev kirası ödeyen işçi sınıfının ızdırabından tutunda,3-5 liralık artışın kavgasınıverirken şakakları şiddetle atan nadide iş adamlarımıza kadar herkesin tek bindiği dal aslında bu gariban sınıftır. Yine de yılmaz o anneler babalar. Terlerinin son damlasına kadar savaşırla ilerde çocuklarının kendilerinin bulunduğu sınıftan olmamaları için.
İşte bu nedenledir ki,çok yakından tanıdığım üç çocuklu bir anne-babaya ölçüsüz bir saygı duyarım.İlk okul yıllarından başlayan çocuklarınıokutma telaşlarını bire bir yaşamış biri olarak, bu gün üçünün de Üniversite bitirmiş olmaları karşısında başka ne yapılabilirki. Üstelik kendi okul masraflarını çıkartmak için üç kardeşinde taa ortaokul yıllarından başlamak suretiyle,çalışarak birbirlerine destek olma mecburiyeti ile bu günlere başarılı bir şekilde çıkmış olmaları önlerinde secde bile etmeyi gerektirir.
Her neyse.. Herkes için bu ilk gün konusunda en hayırlısınıdilerim..
Gelelim okullara..
Şimdilerde okullardaki öğretmen açıklarını,malzeme eksikliklerini,hatta hademe noksanlıklarını sık sık okuyoruz yazılı basında. Kimi sorumlu kişiler büyük bir cesaretle isimlerini vererek bu sorunlarını dile getirirken, kimilerinin bu sorunları duymazdan gelmeleri, umursız davranışlarıile vatandaşın bu "ilk gün" heyacanını paylaşmadıklarını görmek çok acı geliyor bana.
Hani, "Nerde bu devlet" derler ya, Ben buna da çok kızarım. Devlet yerinde arkadaşlar. Asıl sorulması gereken soru şudur.. "Hükümet nerde?"
Şimdi son olarak birde şu okullardaki güvenlik sorunlarınaşöyle bir el atalım. Burada şunu derhal ve acilen yazmalıyım ki, Okulların kendi güvenlik önlemleri dışında Polisimize çok büyük görevler düşmektedir.
Ülkemizde giderek yaygınlaştığı bilinen uyuşturucu belasının,bu işlerle uğraşan mafya tarafından ortaokullara kadar inildiği herkesçe malumken elbette GKK' lığımızında,bu konuda çok sıkı tedbirler almasıkaçınılmazdır. Artık bu yoğun kontrolleri Okul önlerinde Sivil polislerlemi,yaparlar,yoksa kendi bildik taktiklerimi vardır bilemem ama, bildiğim bir şey varsa o da "Şu okullar açılsa da biraz para kazansak" diye el ovuşturan bir uyuşturucu mafyasının olduğudur.
Onlar,,eminimki bir yıl önceki uyuşturucu satma stratejilerine yeni taktikler katarak gayet iyi hazırlanmışlardır.
Sonuç olarak benim en büyük temennim, bu ülkenin geleceği konusunda en hassas olmaları gereken kişilerin var güçleriyle vatandaşın bu "İLK GÜN" heyecanlarına katılmaları ve yapmaları gerekenleri yapmalarıdır..
Öğretmenlerimiz konusuna daha sonra geliriz.Kimse merak etmesin...