Birkaç aydır Afrodite Holiday Villages’de yönetim ve ev sahipleri arasında birtakım sorunlar yaşandığı kulağıma çalınmıştı. Şimdi de bu konuyla ilgili bir okur mektubu ulaştı elime. Ben de sizlerle aynen paylaşıyorum değerli okurlar:
Afrodite Holiday Villages
Afrodite’de yönetim varmış... Evet, bu yönetimi kim seçti? Kimlerden oluşur? Kim bilir?
Ben dört yıldır bu sitedeyim ve bu yönetimi kimin seçtiğini, kimlerden oluştuğunu bilmiyorum.
Her sitede site sakinleri tarafından oluşturulan bir yönetim vardır. Bu yönetim sitede yapılacak ve yapılan tüm işleri onaylar ve yapar. Bu işler site sakinlerinin bilgisi dahilinde olur. Ancak bu sitede bugüne dek böyle bir birlik kurmamız engellendi. Birçok kez sitedeki ev sahiplerinin listesini istediğimiz halde bize yardımcı olunmadı ve dolayısı ile böyle bir yönetim kurmamız engellendi.
Afrodit sitesinde kalan bizler, Kuzey Kıbrıs’a en yüksek aidat ve su parası veren ev sahipleri olduğumuz halde yönetimde hiçbir söz hakkımız yoktur.
Bu evleri yapıp bize satan şirket bilmelidir ki, biz paramızı verip evimizi aldık; mal sahibi BİZİZ.
Fakat bu şirket bunu kabul etmemekte, hala daha mal sahibi gibi davranmakta ve vizleri yani ev sahiplerini kiracı gibi görüp öyle davranmaktadır. Kimseye sormadan akıllarına göre tadilatlar veya değişiklikler yapmaktadırlar. Yaptıkları bu değişikliklere karşılık da aidatlara ek olarak yüksek meblağlar talep etmektedirler.
Topladıkları bu aidatları ne yaptıkları veya nereye harcadıklarına dair kimseye bilgi ve hesap vermemektedirler. Burada her ev sahibinin ayda ödediği en az 60 Sterlin’dir.
Herkes her ay aidatını ve su parasını düzenli ödediği ve ellerinde makbuzları olduğu halde, eksiksiz herkes bilgisayar ortamında borçludur. Bu borçlar ödenmediği taktirde ev sahiplerinin sularının kesileceği ve tekrar bağlanmak için ev sahiplerinin 500 Sterlin ödemesi gerektiği e-mail olarak gönderilmektedir.
Bizlerden bekçi kulübesi yapılacağına dair vekaletname alınmış, ancak bekçi kulübesinden başka her şey yapılmıştır. Örneğin site içerisindeki yola barikat kurup park yerini kapattılar. Spor ve toplantı salonumuzu iptal ettiler. Bazı evlere bol avlu verip bu avluları tahta çitlerle kestiler.
Bu sitede ev sahipleri olan bizler birleşip haklarımızı aramazsak, bunları paraya doyuramayacağız ve her zaman borçlu olacağız. Ayrıca buralardan da YOK OLACAĞIZ.
Bu evleri yapıp bize satanlara ve hala daha bizi idare ettiklerini sananlara bu sitedeki şikayetlerimizi söylediğimiz zaman bize evlerimizi istersek kendilerine geri satamamız veya kiralamamız önerilmektedir.

Okurumuzun bahsettiği sitedeki bu huzursuzluğun yakın takipcisi olacağım. Bakalım gelişmeler olacak mı.